Menú polonès d’inspiració mediterrània per a diplomàtics

Set cònsols generals van sopar dijous al restaurant de Can Vinyers

Publicat el 31 d’octubre de 2009 a les 17:22
Dijous a la nit la flor i nata de la diplomàcia barcelonina era a Matadepera. El Cònsol General de Polònia, Marek Pernal, havia convidat a una degustació polonesa als seus companys de Japó, Estats Units, Països Baixos, Alemanya, Panamà i Hongria, així com a representants del consistori matadeperenc.

L’acte va començar amb una petita recepció acompanyat de begudes típiques poloneses. Tot seguit, el cònsol va fer una conferència sobre el seu país i va començar el sopar degustació. Al menú hi havia formatge àcid, rotllet de col farcit de carn i arròs, i salmó amb salsa de rave picant, entre d’altres.

Segons expliquen des del restaurant, el cònsol polonès va quedar gratament sorprès, ja que es va trobar amb una cuina “d’arrel polonesa amb els gustos del seu país però amb una presentació i una innovació mediterrània”. A més a més, l’arribada de tots els plats va ser amenitzada per una explicació de la seva procedència; per exemple, el bistec tàrtar és així perquè els guerrers tàrtars cavalcaven amb la carn sota el cul, i això feia que la carn quedés tan tova que es podia menjar pràcticament crua.

Polònia ja havia estat convidat a la Cuina del Món –jornades gastronòmiques que fan un cop al més al Can Vinyers- i al cònsol li va agradar tant que va voler repetir l'experiència convidant a la diplomàcia d’altres països. Aquests van sortir tan contents que també ho volen fer del seu país. Des de la cuina del restaurant ja pateixen per quan ho facin els americans...