
La recent posada en marxa de la seu electrònica (en la qual s'incorpora l'OVAC, l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana) ha impulsat a l'Ajuntament de Matadepera i a la Diputació de Barcelona a continuar avançant en el procés per tal que l'administració electrònica es vagi imposant poc a poc a la tradicional, amb el que suposarà d'estalvi de temps, però també de millora d'eficiència en la gestió de documents.
Per aquest motiu, representants del consistori i la Diputació de Barcelona van tenir una primera reunió per tal de presentar l'assessorament tècnic que es planifica a curt termini en matèria de gestió documental de documents electrònics.
"La idea se centra en la gestió de documents dins el nou marc organitzatiu de l'Ajuntament cap a l'administració electrònica i així, fent una fotografia de com es treballa internament, detectar en quines coses es pot millorar", ha dit l'arxiver municipal, Jaume Munuera, que és el coordinador del projecte,
El major repte que es planteja l'administració electrònica és la validesa jurídica dels seus documents per tal que tinguin el mateix valor que els que estan en suport paper. Per aquest motiu, i segons el propi Munuera "s'aplicaran criteris propis de la gestió documental amb d'altres que s'adequín al marc d'interoperabilitat, és a dir, que siguin vàlids per a la comunicació entre administracions, amb la idea final d'assegurar la legalitat, la integritat i l'autenticitat dels documents electrònics".
En aquest sentit, la comparació resulta prou reveladora: segons diversos estudis, presentar una sol·licitud en suport paper costa per terme mig, uns 80 euros, i en suport electrònic, només 5 euros.
El pla de treball amb la Diputació de Barcelona s'iniciarà aquest mes de juliol i s'espera que a finals d'any es tinguin ja els primers resultats que permetin millorar la gestió dels documents.