Opinió

¡Vamos Terrassa!

El meu compromís amb Terrassa té com a únic objectiu millorar el bé comú des de la confiança que dóna el coneixement del dia a dia dels nostres conciutadans i l'activitat del nostre Ajuntament

Javier González
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:17h
Els ciutadans de Terrassa tenim una cita amb les urnes el pròxim 26 de maig. Una cita que arribarà romanent, sense tancar les ferides provocades per una de les majors crisis econòmiques de la nostra història i en un context català que segueix instal·lat en la paràlisi provocada per la Generalitat. En definitiva, una crisi general a la qual se suma a la nostra ciutat l'esgotament d'un model polític envellit després de quaranta anys, incapaç de superar inèrcies i vicis que resulten un llast que impedeix mirar a l'horitzó amb optimisme. Aquesta falta de projecte es manifesta amb la pèrdua d'oportunitats en la indústria, en les dificultats del comerç de proximitat, en l'accés i qualitat del nostre sistema sanitari i educatiu, en el baix aprofitament del nostre impuls cultural i esportiu com a marca de projecció exterior, per la indolència en la política de planificació dels serveis públics municipals, etc.

En els últims quatre anys, hem sofert l'augment dels impostos i taxes que el govern municipal ha realitzat sense que la neteja hagi millorat o l'accés a l'habitatge s'hagi facilitat. L'administració no ha sabut adaptar-se a les noves demandes i aquesta paràlisi s'ha manifestat en la incapacitat per a abordar un nou urbanisme que respongui a la necessitat d'habitatge assequible, la transformació estratègica de la ciutat, la dignificació de les rieres o la modernització dels nostres polígons industrials. Els serveis públics estan constantment en crisis amb un servei de neteja que ha estat reprovat socialment i políticament per primera vegada en la història. La gestió de l'aigua està judicialitzada per una obcecació demagògica que pot costar seixanta milions als contribuents, no s'ha abordat amb serietat la digitalització interna de l'Ajuntament i no s'actua de manera coordinada amb altres administracions perquè la despesa social sigui suficient i eficaç.

En el Grup Municipal de Ciutadans en aquesta legislatura hem posat el focus en la creació d'ocupació, amb propostes que han millorat l'atenció dels aturats de llarga durada i impulsant polítiques de formació ocupacional. A més hem estat decisius en la inversió més gran en la història, que ha millorat el transport públic incorporant per primera vegada vehicles ecològics. Hem encoratjat reformes per a dinamitzar el comerç, iniciat i donat suport a denúncies sobre llistes d'espera o l'atenció d'urgències als nostres hospitals, proposant estratègies per a millorar l'accés als nostres col·legis i en la lluita contra la segregació escolar, hem trepitjat el terreny i acompanyat a entitats associatives, esportives i culturals per a poder treballar una marca de ciutat que ens obri no només a Catalunya, sinó a Espanya i al món.

Ens hem oposat a la pujada d'impostos, hem denunciat que les prioritats de l'Ajuntament haguessin de ser aquelles que fomentin l'activitat i no les que responguin a interessos clientelistes. El temps ha demostrat que teníem raó en la nostra crítica al model polític de gestió, i per això la neteja o l'accés a l'habitatge han continuat a la deriva. No ens van fer cas quan vam dir que calia abordar una revisió urbanística. Aquesta negació va fer necessària una política de pegats de la ciutat aliena a una mínima planificació integral i integradora de la trama urbana, impedint la construcció d'habitatge social, fent que la ciutat segueixi d'esquena a les seves rieres o arrossegament els peus en l'oferta d'espai per a les indústries del futur. La justícia també ens ha donat la raó sobre un procés de municipalització de la gestió de l'aigua que no era una demanda ciutadana i que, si no es posa remei, pot costar una mitjana de 1.200 euros per família.

El meu compromís amb Terrassa té com a únic objectiu millorar el bé comú des de la confiança que dóna el coneixement del dia a dia dels nostres conciutadans i l'activitat del nostre Ajuntament. La valentia per liderar un projecte polític centrat en els problemes reals, l'interès general i la regeneració i rejoveniment de la política local; i oferint la possibilitat d'un futur diferent gràcies a un Ajuntament que es transformi en un motor que posi al descobert tot el potencial de coneixement, innovació i participació de la Terrassa del segle XXI. Aquest compromís no es pot conformar a fer un Ajuntament nou, sinó un nou Ajuntament que sigui transformador, col·locant l'administració al servei de ciutadans i empreses, donant el protagonisme a les àrees de transició digital, la innovació i l'urbanisme com a eixos que dinamitzadors. Que sigui eficient, amb els diners dels ciutadans baixant la taxa de guals en un 20% i adaptant la fiscalitat a famílies i empreses. Que sigui eficaç, en la provisió dels serveis, en col·laboració amb el sector privat per a aconseguir l'excel·lència al millor preu, en la neteja amb un pla de xoc o amb la construcció d'habitatge a preu assequible.

Un nou Ajuntament que sigui sensible amb el que incideix en la qualitat de vida dels ciutadans, i especialment amb aquells col·lectius més desfavorits, més enllà d'obligacions competencials. Que generi valor en l'explotació de les potencialitats de la primera ciutat del Vallès i una de les més importants d'Espanya. El suport a les nostres empreses, comerciants i autònoms, mestres i alumnes, artistes i esportistes, joves i treballadors és la política que pot generar riquesa, augmentar el finançament de les polítiques públiques sense descansar en la butxaca del contribuent, millorar els serveis que es presten a ciutadans i empreses, disminuir les desigualtats i multiplicar el valor del nostre treball.
El més llegit