Així serà el nou govern de Terrassa

El nou executiu tindrà sis tinències d'alcaldia amb sis grans àrees, amb noves regidories i noves figures

El nou executiu de Jordi Ballart
El nou executiu de Jordi Ballart | Ajuntament de Terrassa
Redacció
20 de juny del 2023
Actualitzat el 28 de juny a les 10:27h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presentat aquest migdia amb les regidores Ona Martínez i Meritxell Lluís, el nou cartipàs municipal, una estructura política formada per 15 regidors - 11 de Tot per Terrassa, 2 d'ERC i 2 de Junts - de qui ha dit que són "grans coneixedores de la ciutat i que compten amb una llarga experiència en els seus àmbits".

Ballart, que ja va presentar les línies mestres del seu programa de govern el dia abans de la investidura, ha firmat que assumeixen el govern amb "molta responsabilitat" però també "molta il·lusió", per les "grans dosis de confiança que han dipositat en nosaltres".

Aquest es tracta d'un govern "fort, sòlid, plural i transversal" que comptarà amb una comissió de seguiment i de coordinació del pacte de govern entre les tres formacions.

Ballart també ha avançat que, un cop tancada l'estructura política, treballaran per tancar el que ha de ser l'estructura tècnica, i que iniciaran converses amb la resta de formacions polítiques excepte amb l'extrema dreta.

Sis tinences d'alcaldia per a sis grans àrees

L'estructura política del nou executiu es dividirà en sis grans àrees: Serveis Generals i Govern Obert (Maise Balcells), Territori i Sostenibilitat (Xavier Cardona), Promoció econòmica i Educació (Joan Salvador), Projecció de Ciutat (Ona Martínez), Acció Social i Cicles de la Vida (Noel Duque) i Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans (Meritxell Lluís). També existirà una àrea de Presidència, per a les qüestions més tècniques com Premsa, Comunicació, Protocol o Relacions Institucionals (Rosa Boladeras).

Entre les principals novetats, dos anuncis que ja s'havien fet en campanya: la creació d'una regidoria d'Indústria, en mans de Maise Balcells, i de Rieres i Cicles de l'Aigua, que portarà Patrícia Reche. Segons ha explicat l'alcalde, les noves regidories tenen a veure amb el context de sequera o la municipalització del servei d'aigua.

Un altre canvi és la vinculació de l'àrea d'Educació amb l'àrea de Promoció Econòmica, i no a una més relacionada amb els drets. Ballart ha comentat que l'Educació és tant un dret com una eina per a la promoció econòmica, i per això han decidit fer aquest canvi, cosa que "no és nova" a l'Ajuntament sinó que en etapes anteriors ja s'havia vinculat d'aquesta manera.

I finalment, destaca l'aparició, per primera vegada, d'una regidoria adjunta. Ho serà Montserrat Alba a la regidoria de Cultura Popular i Cicles Festius, que estarà en mans de Joan Salvador. Ballart ja dit que tot i que no existeixi aquesta tradició a Terrassa, la cultura popular de la ciutat és "molt potent" i el govern va creure necessari crear aquesta figura. A més, per primera vegada se separen la regidoria de Cultura popular i la de Promoció cultural i audiovisual, que recaurà en mans de Rosa Boladeras.