
Amb motiu del Dia internacional contra la violència de gènere, la Comissió d’Igualtat del PSC de Terrassa va organitzar una xerrada sota el títol ‘Estem al vostre costat’, amb la presència d'una trentena de persones. L’acte es va celebrar a la seu de l’agrupació i va comptar amb Almudena Almagro, regidora de la Dona a l’Ajuntament, que va explicar que la violència de gènere "és un problema més proper del que ens pensem".
Segons Almagro: "tot i que hem aconseguit molts avenços, encara existeix un imaginari col·lectiu masclista que ens fa acceptar com a vàlids uns arquetips i una jerarquia de subordinacions que no només no es corresponen a la realitat" i en aquest sentit ha afegit: "cal que des de les administracions seguim fent programes de sensibilització, prevenció i d’actuació contra la violència de gènere, però això serà difícil amb els governs de la dreta, que estan reduint els pressupost dedicats a aquesta lluita".
D’altra banda, la regidora va alertar que cada vegada els rols masclistes són més presents entre la gent jove. En aquest sentit, Almagro va considerar imprescindible realitzar actuacions i establir mesures de sensibilització en l’àmbit educatiu infantil i juvenil "ja que és en aquesta etapa quan es poden trencar els estereotips que rauen en l’imaginari col·lectiu i que sovint són l’origen de la violència masclista".
L’acte també va tenir la presència de Rosa Maria Fernández, la primera regidora de la Dona a l’Ajuntament de Terrassa, que va explicar els durs inicis de la regidoria: "no hi havia consciència del que suposava ser maltractada, vam haver de treballar molt, crear grups de dones a la ciutat i fer un protocol d’actuació juntament amb la policia municipal. A Terrassa vam ser pioners en aquesta qüestió". Fernández va recordar que no va ser fins l’any 2004, amb el govern socialista, que es va crear la primera Llei contra la violència de gènere "que va ser molt important perquè ens donava eines, la més important, l’ordre d’allunyament per al maltractador".