Els partits de l'oposició de Terrassa s'alien per demanar més inversions al barri de ca n'Anglada

El portaveu del grup municipal socialista, Marc Armengol, ha presentat aquest dimecres les propostes de resolució que el partit durà al ple municipal de divendres

El portaveu del PSC de Terrassa, Marc Armengol, aquest dimecres en roda de premsa.
El portaveu del PSC de Terrassa, Marc Armengol, aquest dimecres en roda de premsa. | Marc Solé
26 de febrer de 2020, 15:30
Actualitzat: 17:03h
Davant els estudis que preveuen un creixement demogràfic que farà assolir els 250.000 habitants a Terrassa el 2030, el grup municipal del PSC demana espais de debat per contrarrestar "l'efecte centrifugadora" que provoca el preu del lloguer a Barcelona. Així ho ha anunciat Marc Armengol, portaveu de l'agrupació, qui ha presentat aquest dimecres en roda de premsa les propostes de resolució del PSC pel ple municipal d'aquest divendres.

Segons Armengol, en urbanisme "10 anys no són res", pel que ha anunciat que el PSC durà al ple de divendres una proposta de resolució que posi en relleu les solucions a la previsió demogràfica de la ciutat a través d'una taula de debat entre partits polítics, experts, veïns i comerciants, entre d'altres.

En aquesta ocasió, el partit socialista considera important la recuperació de la figura del comissionat, que ja va intervenir en el procés de municipalització de l'aigua a Terrassa. En aquest cas, però, el lloc hauria de ser "una persona experta en urbanisme".

Per al portaveu del PSC de Terrassa, la ciutat "paga els plats trencats" del que passa a l'Area Metropolitana de Barcelona sense poder-hi intervenir. En aquesta direcció, des del PSC egarenc, proposen organitzar un debat "molt obert, on els partits hem d'escoltar més que parlar", afegint que la ciutat es trobarà amb uns problemes molt més greus que els actuals.

Per això, Armengol ha indicat que Terrassa "té capacitat per créixer" i ho ha argumentat assegurant que és poc densa. Tanmateix, ha afirmat que des que a l'estiu va sortir l'estudi, li han estat donant voltes. Sense descartar que Terrassa es converteixi aviat en la segona ciutat de Catalunya en població, Armengol ha reclamat inversió en urbanisme per invertir en espais verds, centres sanitaris i educatius, concluint que "l'habitatge es pot reconvertir", recordant que cada cop "més gent viu sola".

Altres propostes 

A part de la mencionada, el PSC de Terrassa durà al ple de municipal altres propostes de resolució. D'aquesta manera, entre les més destacades s'hi troba la que demana més promoció de la T-Verda per part del govern municipal, tot denunciant que dels 118.000 vehicles que hi ha a la ciutat, només se n'han fet fet 127 sol·licituds.

D'altra banda, aquest dimarts els tres partits de l'oposició terrassenca -PSC, CS i JxT- van oferir una roda de premsa a Ca n'Anglada per demanar més inversió al barri. A més denuncien el no-compliment del projecte Futur Ca n'Anglada, del qual lamenten "no es troba ni als pressupostos del 2020". En vistes a aquest fet, les tres agrupacions portaran al ple el que consideren "un civisme precari, una segregació escolar excessiva i una segregació urbanística molt preocupant" al citat barri.
 

Roda de premsa entre els tres partits de l'oposició i l'Associació de Veïns de Ca n'Anglada. Foto: PSC Terrassa

Una altra proposta que el grup socialista egarenc portarà al ple de divendres és la creació d'un Consell Municipal de Benestar Animal, en què hi siguin representades les entitats animalistes, associacions de veïns, experts i partits polítics, entre d'altres. D'aquesta manera, segons Armengol es vol garantir el bon tracte als animals a la ciutat i es vol reforçar les funcions de la Comissió del Benestar Animal, creada fa dos anys i que el mateix portaveu socialista va presidir. En aquesta línia, es demana al govern un reglament intern de funcionament per posar unes bases sòlides a aquest nou òrgan que el partit proposa.

Arran de l'episodi d'acusacions entre govern i oposició al ple municipal del mes de gener, en una proposta conjunta amb Ciutadans, el PSC portarà a debat el que consideren un "tarannà negatiu "de l'Ajuntament, explicant que la democràcia "és diàleg i respecte dins la diversitat, la pluralitat i la llibertat ideològica". En aquesta direcció, demanen el compliment del codi ètic per part de tots els grups municipals i demanen a l'Ajuntament de Terrassa "que no banalitzin" el racisme, la xenofòbia i la intolerància "utilitzant-los de manera partidista".