La Taula de la Pobresa Energètica de Terrassa, impulsada per l’Ajuntament, ha estat seleccionada com a una Bona Pràctica per la seva aportació innovadora i de qualitat en l’àmbit de la inclusió social, i ha estat inclosa al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.
La Taula de la Pobresa Energètica de Terrassa es va constituir el gener de 2014 com un espai de cooperació entre les entitats del tercer sector, l’Ajuntament de Terrassa i la ciutadania amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa energètica i contribuir a transitar cap un model energètic més sostenible.
Les seves actuacions cerquen resoldre situacions d’emergència energètica i crear les condicions per reduir la problemàtica a mig termini mitjançant una diagnosi rigorosa de la situació a la ciutat, la confecció d’un programa preventiu i l’elaboració d’un protocol per al treball conjunt entre administració i empreses subministradores de recursos energètics.
La Taula de la Pobresa Energètica de Terrassa s’ha convertit, d’ençà la seva posada en marxa, en un referent a Catalunya i en un bon exemple de com es pot fer front a aquesta problemàtica des de l’administració local.
El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals, i els ajuntaments de més de deu mil habitants de Catalunya, que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.
La Taula de la Pobresa Energètica de Terrassa, exemple per a governs locals
La Federació de Municipis i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals valoren l'aportació "innovadora i de qualitat en l'àmbit de la inclusió social" de l'òrgan municipal
Ara a portada
Publicat el 04 de maig de 2016 a les 18:53