L'Ajuntament de Terrassa es transformarà per ser més eficient i transparent

L’alcalde Jordi Ballart ha presentat el projecte que s'implementarà fins el 2019

Publicat el 18 de novembre de 2016 a les 22:05
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presentat aquest migdia en roda de premsa el projecte de reforma i transformació organitzativa de l’Ajuntament, que es preveu que sigui una realitat a principis de 2019.

El projecte respon a un compromís de l’Equip de Govern, inclòs en el Pla de Mandat 2015-2019, per disposar d’una organització moderna, flexible i proactiva, adaptada a les noves realitats de la societat.

A la roda de premsa, en què també ha participat el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, l’alcalde ha afirmat que “estem davant d’un projecte ambiciós i valent, que cerca fer l’administració local encara més propera a la ciutadania, apostant pel desenvolupament del talent i la professionalitat de tots els treballadors i treballadores municipals”.

El projecte de reforma organitzativa té per objectiu revisar el model actual i definir una nova estructura que estableixi noves funcions, competències, habilitats i destreses en els llocs de treball, així com plantejar una revisió dels llocs de treball de la plantilla de l’Ajuntament i del holding municipal. Per a Ballart, “sabem que és agosarat, però el nostre objectiu és transformar l’administració per a convertirla en un model de referència”.

El model organitzatiu actual, vigent des de l’any 2001, requeria d’una revisió per adequar-lo tant al nou context socioeconòmic, com a les diferents polítiques supramunicipals que s’han anat implementant progressivament i que han condicionat les organitzacions municipals.

Tres fases d’implementació

Així, l’Ajuntament de Terrassa emprèn un projecte de transformació de gran envergadura, que tècnica i formalment ha arrencat aquest divendres, 18 de novembre, amb la constitució dels òrgans d’Impuls i Seguiment, de Treball Polític i de Treball Tècnic. El tinent d’alcalde ha volgut posar en valor que el projecte va un pas més enllà de la simple participació, “és un canvi que afecta a tothom de la organització municipal, i per això necessitem la seva participació i implicació. Volem aconseguir un model ben fet, amb rigor, transparent, i que sigui de tots i totes”.

El desenvolupament del projecte es preveu en 3 fases, clarament diferenciades, i una quarta de caire més transversal, que estarà present des del moment inicial del projecte fins a la seva implementació. La primera fase consisteix en la realització d’un anàlisi i diagnòstic del model organitzatiu actual per decidir quin és el model que s’adaptarà millor a la nova realitat, i serà capaç de donar resposta eficient a les necessitats de la ciutadania. La segona, que està previst que finalitzi l’octubre de l’any 2017, preveu el dimensionament de la plantilla i la definició de funcions i competències dels diferents llocs de treball. La tercera, es centrarà en analitzar i adequar l’estructura retributiva derivada de les dues fases anteriors. A partir d’aquí, durant l’any 2018, està previst planificar la implementació progressiva del nou model a l’estructura municipal, per ser efectiva, amb totes les adaptacions i requeriments interns necessaris, a principis de l’any 2019.