Ajornat un altre desnonament al barri de Montserrat

L'ordre de desallotjament s'havia de dur a terme aquest matí però un recurs judicial ha fet possible que s'aturi de forma temporal

Lluïsa Tarrida
16 de febrer de 2012, 10:23
Representants dels veïns i la Plataforma amb Noureddine.
Representants dels veïns i la Plataforma amb Noureddine. | L. Tarrida
Representants dels veïns i la Plataforma amb Noureddine. Foto: L. Tarrida

Aquest matí, el bloc 7 del Grup Montserrat estava pendent que s'executés un desnonament al pis on viuen Noureddine amb la família. Finalment, però, un recurs interposat pel seu advocat ha fet que el jutge decidís ajornar "fins a nova data" el desallotjament. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va saber la notícia ahir a la nit, tot i així diverses persones s'han apropat fins a l'edifici per mostrar la seva solidaritat i recolzar la família. Està previst que la nova cita judicial es doni a conèixer avui mateix.

Noureddine i la seva dona Ahlm van comprar un pis de 60 m2 en els grups Montserrat, a través d'una hipoteca amb Caixa Laietana per uns 200 mil euros. L'últim pagament de la hipoteca es va fer el 2008 quan Noureddine va perdre la feina. Ara mateix, la família ha perdut la propietat de l'habitatge i continuen debent al banc més de 76 mil euros. A més de la família de Noureddine al pis també hi viuen Ahmed i la seva dona amb quatre fills; en total, doncs, són deu persones compartint espai. Noureddine manifesta que "estic content perquè s'hagi parat, vull donar les gràcies a la Plataforma perquè ens han ajudat moltíssim".

"Necessitem que els polítics posin solucions"
Per la seva banda, des de la Plataforma PAH afirmen que "el que ens sap més greu és que des d'un bufet d'advocats van dir a la família que si signaven un document el deute quedaria solucionat. La família ho va acceptar i va firmar, i després han vist que això era mentida i que conservaven el deute de 76 mil euros. Això és una nova mostra de com estan actuant les entitats financeres enganyant la gent". L'acte de protesta contra els desnonaments també va comptar amb la presència de l'Associació de Veïns de Montserrat que van mostrar la seva preocupació perquè en els darrers dies el barri ja ha patit tres intents de desallotjament.

El seu president, Antonio Carzorla, comenta que "els polítics el que haurien de fer és sortir al carrer, veure com viuen els seus veïns i posar-hi solucions. No els paguem perquè tinguin despatxos amb mobiliari rococó i vistes fantàstiques al centre de Terrassa sinó perquè es preocupin pel seus ciutadans. Necessitem un Ajuntament que faci un pacte anticrisi en què tinguin en compte el moviment ciutadà i que ens recolzi molt més amb tot el problema dels desnonaments".