Unnim surt esquitxada en la trama de corrupció urbanística a Sabadell

Caixa Sabadell forma part de l'accionariat de l'empresa Vantourex, responsable de les obres al Sabadell Parc Empresarial

Redacció
28 de novembre del 2012
Oficina d'Unnim a la Rambla d'Egara.
Oficina d'Unnim a la Rambla d'Egara. | Adrià Costa
Oficina d'Unnim a la Rambla d'Egara. Foto: Adrià Costa

Els Mossos d'Esquadra van entrar a l'Ajuntament de Sabadell ahir dimarts per un possible cas de corrupció urbanística. El cos policial va desplegar un ampli dispositiu al Vallès Occidental el qual va suposar registres no només al consistori sabadellenc sinó també a Montcada, així com també a les seus de la Federació de Municipis o a la seu del Consorci de Turisme del Vallès Occidental. La jornada es va saldar amb 12 detinguts i més d'una vintena d'imputats per un cas de presumpte corrupció urbanística.

La Fiscalia Anticorrupció està investigant els suposats delictes en el desenvolupament urbanístic de Sabadell Parc Empresarial, on s'hi troben empreses com Leroy Merlin o Ikea. Les obres de construcció d'aquest parc van córrer a càrrec de l'empresa Vantourex.

Vantourex és una societat creada l'any 2002 i participada majoritàriament per dos companyies catalanes: el grup d'inversions i gestió Tesila (de la família Bonvehi, constructors de la comarca del Bages) i Provasa (grup de desenvolupament i promoció immobiliària de Caixa Sabadell, ara Unnim). Va ser justament, l'antiga Caixa de Sabadell va ser qui va posar el capital per tal d'iniciar el projecte.