Les Gastrosàvies, amb el suport de la Secretaria d'Alimentació i el xef Joel Castañé, han protagonitzat un taller culinari per posar en valor una selecció de receptes tradicionals. L'activitat s'inscriu dins la Fira de Sant Josep de Mollerussa i coincideix amb la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.
El projecte, impulsat amb l’assessorament de la Fundació Alícia, reuneix dones d’arreu del territori amb un ampli coneixement de la cuina catalana. En aquesta ocasió, han elaborat deu plats emblemàtics, com fricandó amb llenegues, rap a la cassola o pollastre amb xocolata, que es podran degustar el 21 de març al recinte firal.
La jornada ha començat a La Boscana, restaurant amb una estrella Michelin situat al Pla d’Urgell, on Castañé ha cedit els fogons a les Gastrosàvies per preparar els plats. Posteriorment, les elaboracions s'han transportat a la Fira de Sant Josep, on es serviran cinquanta racions de cada recepta.
“La saviesa culinària de generacions de dones ha estat clau per convertir Catalunya en un referent gastronòmic”, ha destacat la secretària d'Alimentació, Rosa Cubel, subratllant la importància de preservar aquest llegat.