Àngel Ros acusa CDC i ERC d'instrumentalitzar el català, i diu no a convertir-lo en llengua preferent

L'alcalde de Lleida anuncia que el PSC votarà en contra de la moció presentada per 13 entitats de la ciutat

Àlvar Llobet
29 d'octubre del 2015
Actualitzat el 30 d'octubre a la 1:41h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Àlvar Llobet
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, votarà en contra de la moció presentada per 13 entitats de la ciutat que insten a la Paeria a mantenir el català com a llengua preferent al consistori. Així ho ha anunciat aquest dijous el paer en cap en una carta enviada als col·lectius, on acusa CDC i ERC de voler instrumentalitzar la llengua. En l'escrit, el líder socialista assegura que "no es pot plegar a acusacions que instrumentalitzen el català basades en interessos de partits polítics, especialment CDC i ERC", alhora que assegura que "el treball real pel català és molt més seriós que la seva utilització política".

L'alcalde indica que el seu grup municipal no votarà a favor de la moció, i ho argumenta assegurant que en el text presentat es pressuposa que el consistori lleidatà "pot obstaculitzar un procés de normalització lingüística".

Sobre la petició de convertir el català en una llengua d'ús preferent, Ros respon que aquesta és una sol·licitud que no pot atendre ja que "el TSJC ha anul·lat acords i reglaments en aquest mateix sentit a altres administracions".

Ros diu que el català "no patirà mai cap retrocés a la Paeria"

Tot i negar-se a secundar el text que es defensarà al ple d'aquest divendres, Ros indica que el govern de la Paeria "vetlla pel català", una llengua que, segons el paer en cap, "no patirà mai cap retrocés" al consistori. "El Govern Municipal i jo, com a alcalde, no ho admetríem" rebla el líder socialista.