CiU inicia l'assalt a la Paeria

La federació presenta oficialment Toni Postius, el candidat que busca acabar amb l'hegemonia de Ros al consistori de Lleida | El president de la Generalitat, Artur Mas, beneeix el cap de cartell convergent i recomana un somriure als llavis "quan et facin la punyeta i et posin traves"

Àlvar Llobet
10 de febrer del 2015
Actualitzat el 11 de febrer a les 0:20h
El candidat de CiU , Toni Postius, amb Artur Mas
El candidat de CiU , Toni Postius, amb Artur Mas | Àlvar Llobet

Convergència i Unió ha presentat aquest dimarts el candidat a la Paeria de Lleida. Toni Postius ja és l'alcaldable oficial de la federació que lliurarà la batalla electoral contra Àngel Ros per l'alcaldia de la capital de Ponent. La sala petita del teatre de la Llotja ha servit d'escenari per la posada a punt de la candidatura convergent, recolzada per més de 300 persones convençudes que, en aquesta ocasió, és possible el 'sorpasso' al consistori lleidatà. 

Postius ha presentat el seu projecte de ciutat 'a l'americana', sol a l'escenari, sense llegir i amb un micròfon inalàmbric. Durant més de mitja hora, el candidat convergent ha posat l'accent en una altra manera de fer política, "més transparent i on el polític no sigui sempre el protagonista". El nou cap de cartell ha posat en valor les municipals del proper 24 de maig, una data que, ha dit, "pot obrir la porta a una nova manera de sortir de la crisi econòmica dels darrers anys". Per Postius, aquest és un moment cruïlla, "el de final d'una etapa" que ha de donar pas a unes noves maneres de fer política que "posin Lleida com a segona capital de Catalunya". 

El convergent ha assegurat que la capital del Segre té encara molt camí per córrer en relació a la difusió comercial i turística portes enfora, i ha considerat que el govern de la Paeria "ha de tenir una relació de tu a tu amb els municipis de la plana de Lleida". 
 

La sala petita de la Llotja s'ha omplert en l'inici de la pre-campanya de CiU Foto: À.Ll


Sense citar Àngel Ros en cap ocasió, Postius ha posat el dit a la nafra dels serveis públics lleidatans, en especial el de bus: "900.000 persones han deixat d'agafar el bus en els darrers dos anys" ha lamenat el candidat, que també ha recordat la necessària diligència per gestionar la ciutat de Lleida. En aquest sentit, el convergent ha atacat el govern socialista de la ciutat per la polèmica dels radars i el ball de canvis de límits de velocitat. 

"Sovint et faran la punyeta i et posaran traves" assegura Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat suport a Postius i ho ha fet amb un consell de gat vell en el món de la política: "Sovint et posaran traves i et faran la punyeta, però tu sempre tinguis un somriure als llavis" ha apuntat un Mas que ha bromejat de la seva capacitat de "menjar-se gripaus" en els darrers anys. "Comença a fer la dieta" ha ironitzat el líder de CiU, que ha valorat el projecte de ciutat que ha presentat Postius. Mas ha aprofitat la seva intervenció per donar les gràcies a Joan Ramon Zaballos, el candidat de CiU a la Paeria el 2011.