ERC exigeix accelerar la licitació del Pla de l'Estació i retreu la inactivitat al PSC

Els republicans demanen que la Regidoria d'Agenda Urbana prepari l'expedient per a la concessió abans de la votació provisional al ple municipal

Jordina Freixanet a la zona del Pla de l'Estació
Jordina Freixanet a la zona del Pla de l'Estació | Cedida per Esquerra Republicana
Redacció
28 d'agost de 2024, 11:08

El grup d'Esquerra Republicana (ERC) a l'Ajuntament de Lleida, juntament amb la resta de l'oposició, ha exigit al Govern del PSC que acceleri el procés de licitació per la concessió urbanística del Pla de l'Estació. Els republicans han registrat un prec formal sol·licitant que la Regidoria d'Agenda Urbana prepari immediatament l'expedient necessari per a la licitació, amb l'objectiu que estigui complet abans que el Pla sigui presentat al ple municipal per a la seva aprovació provisional.

Jordina Freixanet, portaveu d'ERC, ha expressat: “és essencial que la Regidoria d’Agenda Urbana i Espai Agrari remeti sense demora tota la documentació requerida al departament de contractació. Això permetria que la licitació pugui procedir tan aviat com el Pla sigui aprovat provisionalment”. "És hora que el Govern es posi a treballar seriosament i sense excuses per avançar en la implementació del Pla de l'Estació, un projecte que ha estat acordat amb tots els grups municipals i amb el teixit econòmic i social de la ciutat” ha afirmat Freixanet.

Aquesta demanda se suma a la petició feta per ERC al juliol, en què van demanar la convocatòria d'un ple extraordinari per aprovar provisionalment el Pla de l'Estació, ja que es considerava que tot estava preparat per a aquest pas.

Els republicans i l'oposició en bloc pretenen que el procés avanci sense més dilacions per garantir l'execució efectiva del pla urbanístic i comercial a la ciutat de Lleida.