Larrosa nega que posi traves al Pla de l'estació i el veu compatible amb Torre Salses

Larrosa assegura la compatibilitat del projecte amb Torre Salses i destaca converses amb dos operadors interessats

Fèlix Larrosa alcalde de Lleida en una roda de premsa
Fèlix Larrosa alcalde de Lleida en una roda de premsa | Oriol Bosh
Redacció
24 de maig del 2024
Actualitzat a les 17:32h

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha desmentit les acusacions d'obstaculitzar el Pla de l'estació, assegurant que "mai aturaria cap projecte, especialment un iniciat pels seus predecessors". Larrosa ha recordat que aquest pla es va començar el 2018 sota el mandat del també socialista Àngel Ros. Ha expressat el seu descontentament amb ERC per posar en dubte la seva honorabilitat i credibilitat com a alcalde.

Segons Larrosa, el projecte està a l'espera de l'aval definitiu del Ministeri. Ha subratllat que, en només un mes, han respost als requeriments plantejats. També ha destacat que el projecte de la gran superfície al Pla de l'estació és compatible amb el parc d'oci i comerç previst a Torre Salses.

En una roda de premsa, Larrosa ha explicat que el 12 d'abril de 2023, durant el mandat del republicà Miquel Pueyo, el Ministeri va emetre un informe sobre la modificació del Pla de l'estació. Aquest informe desfavorable, que imposava set condicions, va aparèixer de manera extraoficial el 5 de març d'aquest any. Larrosa ha afirmat que van respondre al Ministeri el 7 de març, resolent les condicions i demanant l'informe definitiu. Posteriorment, el 23 d'abril, van rebre un informe favorable amb requisits d'Adif.

L'informe d'Adif exigia la justificació de la viabilitat econòmica del pla basant-se en els preus de la llosa per a la cobertura de les vies. El projecte preveu una cobertura màxima de 18.500 metres quadrats, permetent la construcció d'un centre comercial de 60.000 metres quadrats.

Larrosa ha reafirmat la compatibilitat del centre comercial del Pla de l'estació amb el projecte de Torre Salses, el qual l'anterior govern havia rebutjat per por a la competència amb el comerç local. Encara que no ha volgut fixar dates concretes per a la resolució del projecte, ha revelat que han mantingut converses amb dos operadors interessats en desenvolupar-lo. Ha lamentat la pèrdua d'un any i mig per respondre a l'informe i ha destacat l'objectiu de fomentar la connexió amb el barri de Pardinyes i reduir l'impacte de l'estació de ferrocarril.