Joan Reñé repetirà com a president de la Diputació de Lleida

Fonts de CiU donen per segur que l'actual president provincial revalidarà el càrrec, si bé ho farà sense majoria absoluta | Les fórmules de govern es negociaran en els propers dies

Àlvar Llobet
17 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:24h
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida | Diputació Lleida

El president de la Diputació de Lleida continuarà essent Joan Reñé durant els propers quatre anys. Els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig van donar a CiU la possibilitat de seguir governant l'organisme provincial encara que sense la majoria absoluta que tenia, i fonts del partit asseguren a NacióLleida que l'aposta per la continuïtat de Reñé és ferma, tot i que caldrà discutir les fórmules de la governabilitat.

La federació va perdre dos diputats i s'ha quedat amb 12, el doble que la segona força, ERC, que n'ha aconseguit 6. Amb aquests números, un govern en minoria no li donaria massa maldecaps a Reñé, si bé des de la federació s'assegura que aquesta és una qüestió que es negociarà en els propers dies. En aquest sentit caldrà estar atent a si Unió i Convergència acaben partint peres, un fet que remouria les bases del grup provincial.

El proper mandat s'iniciarà a la Diputació aquest mes de juliol amb l'estrena de nous partits com Ciutadans i la CUP, que tindran 1 diputat cadascun. El PSC ha baixat de 7 a 4 i el PP de 2 a 1.