Lleida mantindrà el servei a temporers a l'estiu però diu que cal «dimensionar-lo»

ERC insta el govern a presentar el seu model alternatiu al projecte d'alberg de Pardinyes que van rebutjar

Nació
13 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 10:55h
Un temporer a Lleida
Un temporer a Lleida | ACN
La Paeria de Lleida continuarà oferint l'any vinent el servei d'atenció a temporers de la campanya agrària. El tinent d'alcalde Carlos Enjuanes ha defensat, però, que cal "dimensionar el dispositiu i perfilar qui s'hi podrà acollir" perquè el servei realment atengui les necessitats bàsiques de les persones.

Ho ha dit a la Comissió d'Acció i Innovació Social, on aquest dimecres s'han donat les dades definitives del dispositiu d'atenció a persones temporeres d'enguany, que ha atès un total de 920 persones. D'altra banda, el grup municipal d'ERC ha demanat al govern que presenti "d'una vegada per totes" el seu model d'acollida de temporers, després que rebutgessin el projecte d'alberg a Pardinyes que volia impulsar l'anterior equip de govern.

La comissió informativa d'Acció i Innovació Social de la Paeria de Lleida ha donat aquest dimecres les dades definitives del dispositiu d'atenció a persones temporeres que el consistori ha habilitat a l'estiu, del 12 de juny al 31 d'agost. Enguany, 920 persones temporeres s'han acollit a l'allotjament d'urgència habilitat al pavelló 3 de Fira de Lleida. En total s'han registrat 6.278 pernoctacions, així com 337 serveis de dutxa i 1.223 d'autobugaderia.

Enjuanes ha remarcat el bon funcionament del dispositiu. Respecte a l'any anterior, ha assenyalat un increment en el nombre de persones ateses i que, en general, es continua sense poder definir un patró habitual en l'atenció, per les circumstàncies que es registren cada any, com ara la covid o les gelades.

Pel que fa al dispositiu del 2024, ha dit que l'objectiu del govern és continuar oferint el servei a persones usuàries de la campanya agrària, però que cal "dimensionar el dispositiu i perfilar qui s’hi podrà acollir".