2.700 escolars de la ciutat de Lleida dinen amb la vedella “Bruneta” de la IGP Vedella dels Pirineus Catalans
Uns 2.700 alumnes de 12 centres escolars de primària de la ciutat de Lleida van participar la setmana passada en la iniciativa 'Avui dinem 100% Horta de Lleida'. Els centres participants, amb cuina pròpia, van oferir el mateix menú creat per l'Associació Lleidatana de Cuiners i elaborat amb diversosproductes de qualitat produïts al territori. La IGP Vedella dels Pirineus Catalans ha participat en aquesta iniciativa oferint la carn “Bruneta” per fer l’estofat que va estar acompanyat de pera Edenia, amb DOP Pera de Lleida i d’altres productes de l’Horta.

ARA A PORTADA
Publicat el 19 de desembre de 2011 a les 22:39
L'objectiu d'aquesta iniciativa, impulsada per la Paeria a través de la regidoria de Medi Ambient i amb la col·laboració de 6 productors de les Terres de Lleida i el Pirineu, pretén implantar els productes de qualitat i de proximitat a l'alimentació diària de les famílies.
Però la iniciativa, segons van explicar els responsables de la regidoria de Medi Ambient, va més enllà que els nens tastin els productes de proximitat un dia l’any sinó que també pretén que siguin conscients d'allò que estan menjant i de quines repercussions saludables té pel seu creixement. Per aquest motiu, tots els escolars van rebre un tríptic per donar als seus pares on se’ls explicava el menú i també la importància d’aquesta alimentació.
El menú saludable que van menjar els 2.700 infants va consistir en una crema de verdures de temporada de l'Horta de Lleida amb carbassa, patates i porros, un estofat de vedella “Bruneta” de la IGP Vedella dels Pirineus Catalans amb pera Edenia i poma al forn amb torró d'Agramunt de postres.
Lluís Badia, cuiner de l’Escola Espiga, que va ser l’encarregat de fer el dinar per més de 450 alumnes d’aquest centre educatiu de primària, va afirmar que la vedella “Bruneta” va ser un èxit entre els nens. “És un producte molt tendre, molt fàcil de menjar i molt gustós que ha agradat molt acompanyat amb la pera Edenia”, va explicar poc després del dinar que es va fer al menjador de l’escola.
Però la iniciativa, segons van explicar els responsables de la regidoria de Medi Ambient, va més enllà que els nens tastin els productes de proximitat un dia l’any sinó que també pretén que siguin conscients d'allò que estan menjant i de quines repercussions saludables té pel seu creixement. Per aquest motiu, tots els escolars van rebre un tríptic per donar als seus pares on se’ls explicava el menú i també la importància d’aquesta alimentació.
El menú saludable que van menjar els 2.700 infants va consistir en una crema de verdures de temporada de l'Horta de Lleida amb carbassa, patates i porros, un estofat de vedella “Bruneta” de la IGP Vedella dels Pirineus Catalans amb pera Edenia i poma al forn amb torró d'Agramunt de postres.
Lluís Badia, cuiner de l’Escola Espiga, que va ser l’encarregat de fer el dinar per més de 450 alumnes d’aquest centre educatiu de primària, va afirmar que la vedella “Bruneta” va ser un èxit entre els nens. “És un producte molt tendre, molt fàcil de menjar i molt gustós que ha agradat molt acompanyat amb la pera Edenia”, va explicar poc després del dinar que es va fer al menjador de l’escola.
Et pot interessar
-
Societat Continuen els treballs per reparar la fuita d'aigua a la presa de Rialb
-
Societat Patrulles conjuntes a Mollerussa per frenar els comportaments incívics durant l'estiu
-
Societat L’embassament de Sant Antoni desaigua per excés de cabal a la Noguera Pallaresa
-
Societat 2on Congrés Català de Repoblament
-
Societat Ipcena exigeix retirar un gran abocament amb amiant a Juneda
-
Societat Lleida reforça la seguretat al Centre Històric amb noves càmeres de vigilància