Acord per introduir la poma de la Ribagorça als menjadors escolars

Publicat el 07 de desembre de 2010 a les 10:19

La poma de la Ribagorça serà el segon producte autòcton que estarà present als menús escolars, després de la carn de vedella que ja es va introduir el curs passat.

La introducció de productes autòctons es va iniciar el curs 2009/2010 quan el Consell Comarcal i Alessa van acordar que els nens i nenes usuàries mengessin una vegada a la setmana carn procedent de les explotacions ramaderes de l’Alta Ribagorça. Concretament el curs 2009/2010, Alessa va servir 591 kg de carn en forma de diferents productes: escalopa, estofat de vedella, llonganissa i salsitxes. En aquest projecte hi participen 7 carnisseries de la comarca.

La recuperació de la poma és un dels projectes estrella de l’ADRR. L’any passat es van plantar diferents varietats de poma per veure quina era la que millor s’adaptava a les condicions climatològiques i del terreny a la comarca. Així, aquest any està previst que les pomes que se’n puguin recollir es distribuiran en diferents promocions.

El President del Consell Comarcal, Joan Perelada, també ha comentat que “estem molt satisfets de l’acord al que hem arribat amb Alessa. Volem que els nostres nens i nenes vagin adquirint, a través del menjador, hàbits saludables en la seva nutrició i quina millor forma que això es faci amb productes de la comarca”.

També van destacar el paper fonamental d’Alessa, ja que sempre estan oberts a col·laborar amb el Consell Comarcal en qualsevol iniciativa que proposem.

 

 

La poma de l'Alta Ribagorça es distribuirà a les escoles. La poma de l'Alta Ribagorça es distribuirà a les escoles.