Botifarra d'arròs sobre llit de patates i espinacs

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Publicat el 14 de novembre de 2015 a les 23:00

Botifarra d'arròs sobre llit de patates i espinacs Foto: Dolors Mateu


Em van regalar una mandolina de les millors i estic des d'aleshores que tot ho tallo  amb ella, l'embotit per als entrepans, les patates i la ceba per a la truita, la pastanaga per a les amanides...
 
 Ingredients per a 4 persones:
4-5 patates mitjanes
300- 400 gr. d'espinacs frescos
1 botifarra d'arròs de Burgos
2 alls petits
pinyons
sal, pebre blanc, sucre
oli d'oliva verge extra
 
Talleu les patates molt fines i poseu-les damunt de paper de forn afilerades i ruixades amb una mica d'oli i sal.
Poseu en forn preescalfat a uns 180º durant uns 6-10 minuts. Poseu-les en un plat i reserveu.
 
En una paella poseu els alls laminats i els pinyons a torrar amb unes gotes d'oli.
 
A la mateixa paella poseu els espinacs rents i escorreguts, una mica de sal, un pessic de sucre i salteu-los uns minuts. Poseu pebre blanc.
Barregeu amb els pinyons i els alls saltats anteriorment. Reserveu..
 
Talleu unes rodanxes de botifarra d'arròs i els hi doneu volta i volta a la mateixa paella. Reserveu.
 
Munteu el plat posant un llit de patates, a sobre els espinacs i per acabar les rodanxes de botifarra. Uns pinyons, làmines d'all i  ruixeu amb unes gotes d'oli d'oliva verge extra.
 
NOTA: Les patates no han de amuntegar massa.
** El temps a forn depèn del gruix de les patates, s’han de daurar una mica, jo les vaig deixar 6 minuts.
** Els espinacs millor que siguin frescos, els congelats queden massa tous, aquí interessa que quedin poc cuits.
** La quantitat d'all al gust però massa "mata" la resta de sabors.
** No s'embruta res, es fa en poc temps i resulta deliciosa, millor impossible.