Enguany la producció mitjana d’aquestes patates serà d’uns 20.000 quilos per hectàrea sembrada, una xifra una mica inferior a la de la campanya passada a causa de les condicions climatològiques de la primavera i l’estiu que no van afavorir excessivament el cultiu. “A la primavera va ploure molt, hi va haver molt núvols i l’estiu tampoc ha estat molt calurós, per això hi haurà menys producció però de gran qualitat”, segons ha explicat a aquest mitjà Francesc Reig, un dels impulsors de Trumfos del Pirineu.
La marca Trumfos del Pirineu comercialitza a més de Bufet altres varietats de primera qualitat com la Kennebec i la Repontiac, en bosses de paper de 2 i 3 kilos i actualment es planteja comercialitzar patates en bosses especials per microones.
Francesc Reig assegura que amb la comercialització de patates per al microones es pretén “aprofitar les patates petites que es malvenen i creiem que una bona opció es aquest tipus de comercialització ja que en tan sols deu minuts estan a punt per menjar i son moltes les persones les que disposen de poc temps i van amb preses”.
Per Reig, l’aposta per la producció de patates de qualitat al Pirineu i la seva comercialització ha estat “molt ben rebuda pel mercat català i andorrà, sobretot en l’àmbit de la restauració on la patata Bufet es considerada un producte únic i que té unes característiques organolèptiques excepcionals”.
Imatge de la recol·lecció de trumfos a Cerdanya. Imatge de la recol·lecció de trumfos, aquesta setmana, a Cerdanya.