El sindicat remarca que el preu mitjà en origen "no s'ha situat per sota d'aquest nivell a cap moment del 2015 ni en el que portem de 2016", segons dades oficials. En aquest sentit, JARC-COAG també demanarà al Ministeri d'Agricultura que activi el sistema de vigilància de preus anormalment baixos en oli d'oliva i analitzi el contingut del producte que està oferint aquesta cadena de supermercats.
En l'actualitat, els preus de l'oli d'oliva refinat, base de la suposada qualitat de l'oli ofert per DIA, se situen en una mitjana d'entre 2,60 i 2,90 euros/litre, segons JARC-COAG. Des del sindicat remarquen que aquesta referència és preu a orri, sortida de refineria, però, a més, cal afegir-hi costos d'envasament i de transport, entre altres, motiu pel qual "és pràcticament impossible oferir-lo a 2,19 euros/litre sense estar fent-ho a pèrdues".
L'organització agrària recorda que el cost mitjà de producció de l'oli d'oliva verge se situa en 2,30 euros/litre, segons el Ministeri d'Agricultura, "molt per sobre del valor ofert" per la companyia de distribució comercial.
Des de JARC-COAG, volen advertit també dels perills de "banalització" de la imatge de l'oli d'oliva "en utilitzar-ho com a producte reclam per als consumidors", pràctica que contrasta amb "el prestigi internacional d'un producte fonamentat en el treball i esforç de generacions de productors d'oli" per oferir una matèria primera "de qualitat, sana i segura".
L'organització agrària recorda que el cost mitjà de producció de l'oli d'oliva verge se situa en 2,30 euros/litre, segons el Ministeri d'Agricultura, "molt per sobre del valor ofert" per la companyia de distribució comercial.
Des de JARC-COAG, volen advertit també dels perills de "banalització" de la imatge de l'oli d'oliva "en utilitzar-ho com a producte reclam per als consumidors", pràctica que contrasta amb "el prestigi internacional d'un producte fonamentat en el treball i esforç de generacions de productors d'oli" per oferir una matèria primera "de qualitat, sana i segura".