La cuina pirinenca de Cerdanya es promociona al Fòrum Gastronòmic de Santiago de Compostela

Publicat el 09 de març de 2010 a les 19:27

Els assistents, a més de degustar els plats, van rebre informació detallada de la Cerdanya (història, cultura, recursos turístics, gastronomia, producte local, etc ) i les receptes per poder-les fer un cop a casa seva o en el cas de premsa especialitzada o professionals del sector utilitzar el material per diferents articles o promocions.

També es va mostrar un petit aparador de producte Cerdà en el directe, com ara cols de Cerdanya, Naps de Talltendre, Peres de Puigcerdà i Formatge de la Vall de Meranges, entre d'altres. També es va realitzar una acció conjunta amb altres col·lectius de Catalunya per tal de mostrar les diferències i l’ampli ventall de cuines i de producte de que disposa Catalunya; en aquest cas els companys van ser Cuines del Vallès, Cuines del Vendrell i la Ràpita.

Els plats triats per Cuina Pirinenca de Cerdanya van ser els canelons de ceps i foie amb crema de naps de Talltendre i salsa de trufa; el bacallà agredolç amb trinxat de Cerdanya i caviar d’arengada; i la pera de Puigcerdà al caramel, coca de vidre i Formatge de la Vall de Meranges.

 

 

El cuiner encarregat d'explicar les particularitats de la Cerdanya al Fòrum. El cuiner encarregat d'explicar les particularitats de la Cerdanya al Fòrum.