La Fira de Sant Miquel controlarà la seguretat contra el Covid-19 amb intel·ligència artificial

L'organització només preveu suspendre el certamen en cas que es prohibeixi des del Govern

El director de la Fira de Lleida, Oriol Oró
El director de la Fira de Lleida, Oriol Oró | ACN
Redacció
03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:01h
La Fira de Sant Miquel de Lleida comptarà amb un sistema de control per software que desenvoluparà un algoritme per saber en tot moment que els assistents compleixen les mesures de seguretat per prevenir contagis de Covid-19.

Es tracta d'una tecnologia basada en la "intel·ligència artificial" desenvolupada per empreses lleidatanes, segons ha explicat el director de l'ens, Oriol Oró, que permetrà desenvolupar aquest el certamen amb plenes garanties malgrat la pandèmia. L'organització només preveu suspendre-la en cas que hi hagi alguna prohibició directa del Govern per la situació epidemiològica. La fira estarà especialment adreçada a professionals però també al públic en general interessat en algun dels productes que s'hi exposen.

Lleida comptarà del 24 al 27 de setembre amb la 66a edició de la Fira agrícola de Sant Miquel més atípica de la històrica a causa de la pandèmia del coronavirus. Els patrons de Fira de Lleida l'han presentat aquest dimecres a la tarda i han destacat el consens de les institucions per tirar endavant el certamen malgrat la situació de crisi sanitària. Precisament, han remarcat la necessitat de fer-ho per donar impuls a un territori que ha estat "molt castigat" pel virus, tal com ha assenyalat el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha comentat que, a més a més, serà una fira "molt observada" pels representants i gestors d'altres fires del país però també d'Europa, ja que si tot va bé, Sant Miquel serà el primer certamen de grans dimensions que se celebra en el marc de la pandèmia de la Covid-19. És per això, que segons Pueyo, tenen el "repte" de demostrar que són capaços de celebrar una fira tot i que caldrà oblidar "elements tradicionals" emmarcats en la mentalitat que a la fira s'hi va a "passejar" o a fer festa.