Els productes alimentaris fets a Catalunya tindran a disposició un distintiu que acreditarà el seu origen. El Govern està preparant aquesta etiqueta amb previsió que es comenci a distribuir el primer trimestre del 2023, segons ha avançat el secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, després de la reunió de la taula de cogestió del cava.
Mòdol ha apuntat que serà una “marca paraigües” voluntària, que empararà tota la producció alimentària catalana “de qualitat”. Es podran diferenciar, per exemple, la pera de Lleida, la poma de Girona o el cava català. Mòdol ha recordat que aquest escumós ara es distingeix sota una DO d’abast estatal. El nou distintiu anirà acompanyat d’una “campanya massiva” perquè els ciutadans el reconeguin.
En una atenció als mitjans a Vilafranca del Penedès, Mòdol ha assegurat el nou logotip es troba en la "fase final" de preparació i serà un mecanisme que "acreditarà que aquell producte és cava català". El secretari d'Alimentació ha afegit que davant del "frau" hi ha "accions obligades" que l'administració ha de dur a terme per evitar que hi hagi empreses que s'aprofitin de "les escletxes del sistema per tenir beneficis".
Per Mòdol, aquesta acció pot contribuir a incrementar el compromís dels ciutadans amb les produccions pròpies del país, que són la "garantia" d'abastiment per a les properes generacions.
[plantillavirals]
La Generalitat prepara un distintiu per acreditar l'origen dels productes catalans
El cava fet a Catalunya, la pera de Lleida o la poma de Girona, entre els productes que es podran diferenciar
ARA A PORTADA
Publicat el 16 de novembre de 2022 a les 16:30
Et pot interessar
-
Societat La dona de l'acusat de violar la seva filla a Lleida el denuncia per maltractaments
-
Societat Vedella en cerca i captura després de fugir de l'escorxador de Balaguer
-
Societat Cap de les parts va demanar presó per al pare detingut per violar la seva filla a Lleida
-
Societat El Govern oficialitza la modernització del Canalet de Tàrrega
-
Societat La nova fira Agobiotech Forum de Lleida ja registra un 85% d’ocupació
-
Societat Els ramaders del Pirineu tanquen un bon estiu de pastura a la muntanya de Llessui