Aquest dissabte 30 de juny, el protagonisme serà per una vedella Bruneta amb IGP Vedella dels Pirineus Catalans, que es rostirà de la manera tradicional durant tot el matí i fins a primera hora de la tarda a la localitat d’Artedó. L’encarregat del procès, que dura més de 10 hores, és el cuiner basc Karlos Ibarrondo, col·laborador habitual de la IGP Vedella del Pirineus Catalans i gran coneixedor de les excel·lències de la Bruneta.La vedella serà la protagonista del Sopar de la Vaca que es farà Artedó a partir de les vuit de la tarda i en la qual els participants podran degustar la carn de vedella amb IGP Vedella dels Pirineus Catalans i altres productes de la zona com el formatge, els dolços o el vi. El preu del tiquet per participar al Sopar de la Vaca que també dona dret entrada a un concert i ball de música folk és de 14 euros. En l’edició de l’any passat d’aquest sopar hi van participar prop de 400 persones.
També Domènec Estany, gerent de l’empresa càrnia Mafriseu de la Seu d’Urgell i alhora portaveu de la IGP Vedella dels Pirineus Catalans participarà en una jornada tècnica que es fa aquest divendres a les quatre de la tarda a la Seu, concretament a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, sobre la preservació de les arrels agroalimentàries i gastronòmiques del Pirineu. Estany participarà en aquesta jornada explicant el cas de la Bruneta i la preservació de la ramaderia autòctona del Pirineu. En aquesta jornada, Estany compartirà protagonisme amb representants d’altres productes amb distintiu d’origen o iniciatives destinades a potenciar la tradició agroalimentària del Pirineu. Aquesta jornada tècnica està organitzada per l’Institut pel Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Adan (IDAPA) i el Picurt.
Els únics amb segell europeu de màxima confiança
La IGP Vedella dels Pirineus Catalans és la única carn de vedella del nostre país que ha aconseguit el màxim reconeixement atorgat per la Unió Europea que certifica que els nostres vedells de raça bruna són nascuts, criats, sacrificats i comercialitzats a Catalunya. La IGP només comercialitza la seva carn amb la marca registrada “Bruneta”, que agrupa la producció d’un centenar de petites explotacions ramaderes del Pirineu que treballen respectant els animals i tenint cura del medi ambient i del territori. “Bruneta”, a més de bona, tendra i gustosa, és font de salut i benestar. Aporta el ferro i les proteïnes necessàries pel creixement dels més petits; és adequada per les persones que fan dieta i potencia el nostre estat d’ànim.
facebook (www.facebook.com/IGP.VedellaPirineusCatalans)
twitter (@vedellapirineus)