Els responsables de les Festes del Segar i Batre de la Fuliola volen convertir l'era en un espai d'inspiració. És per això que per a l'edició d'enguany s'ha incorporat un mercat d'artistes i artesans, una lectura de poesia, i es recupera el tradicional concurs de pintura que es va deixar de fer per la falta de patrocinadors que es feien càrrec de les despeses dels premis. Així mateix, també hi haurà una exposició efímera als arbres de dites relacionades amb el camp. Els actes artístics també inclouen un concert de Lo Pau de Ponts.
Segons ha explicat el president de la festa, Oriol Farré, d'aquesta manera es vol "difondre el vessant del pagès més filosòfic i contemplatiu, en comunió amb el paisatge". Un altre dels objectius de la festa d'enguany és el de recollir tots els usos del blat, la festa integrarà així una mostra d'animals el dia del Batre. L'era es dividirà en diferents ambients, on els visitants podran veure animals com senglars, vedells, gallines, porcs, cavalls i ases, entre d'altres.
La Festa del Segar i Batre, que compta amb un centenar de persones que la fan possible entre segadors (uns 25) i voluntaris, aplega més de 2.000 persones cada any a la Fuliola. L'objectiu d'aquesta festa és convertir la localitat en tot un centre d'interpretació del blat i per això a banda de poder veure com es segava antigament el cereal amb eines com la dalla i funcions com les de les garberes, els visitants també podran veure com s'elabora pa amb un moliner fariner o maridar cervesa artesana i coca de recapte, entre d'altres.
Segons ha explicat el president de la festa, Oriol Farré, d'aquesta manera es vol "difondre el vessant del pagès més filosòfic i contemplatiu, en comunió amb el paisatge". Un altre dels objectius de la festa d'enguany és el de recollir tots els usos del blat, la festa integrarà així una mostra d'animals el dia del Batre. L'era es dividirà en diferents ambients, on els visitants podran veure animals com senglars, vedells, gallines, porcs, cavalls i ases, entre d'altres.
La Festa del Segar i Batre, que compta amb un centenar de persones que la fan possible entre segadors (uns 25) i voluntaris, aplega més de 2.000 persones cada any a la Fuliola. L'objectiu d'aquesta festa és convertir la localitat en tot un centre d'interpretació del blat i per això a banda de poder veure com es segava antigament el cereal amb eines com la dalla i funcions com les de les garberes, els visitants també podran veure com s'elabora pa amb un moliner fariner o maridar cervesa artesana i coca de recapte, entre d'altres.