Per celebrar Sant Jordi, us deixo aquest pastís de pa de pessic farcit de nata, amb xocolata i crema. Feliç dia.
Ingredients per a 4-6 persones:
Colorant alimentari vermell
1 rosa vermella de sucre
sucre glacé
Per a la placa de pa de pessic:
6 ous
100 gr. de sucre
100 gr. de farina
1 culleradeta de llevat en pols
pessic de sal
Per al farcit de nata:
200 ml de nata per muntar
1-2 cullerades plenes de sucre glas
Per a la cobertura:
50 gr. de sucre
250 cc. de llet
2 ous
25 gr. de farina fina de blat de moro
Per al contorn:
100 gr. de xocolata fondant
25-30 gr. de mantega
Fer la placa de pa de pessic: Bateu els ous amb el sucre i la mica de sal durant uns 10 minuts fins a quedar una barreja blanquinosa. Afegiu la farina tamisada juntament amb el llevat i barregeu suaument fins que s'integri bé.
En una safata de forn folrada amb paper vegetal i oli aboqueu la massa, ben estesa i coure al forn a 180 º durant uns 10 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i cuita. Traieu i refredar.
Fer el farcit muntant la nata molt freda, quan gairebé estigui afegiu sucre glacé al vostre gust, acabeu de muntar, reserveu en fred.
Prepareu la crema de la cobertura posant tots els ingredients en un pot, batre'ls bé fins que es formi una massa sense grumolls.
Porteu a ebullició remenant, coeu uns 2-3 minuts fins que espesseixi.
Traieu del foc, cobriu amb film que faci contacte amb la crema. Reserveu. Aparteu una mica d'aquesta crema i barregeu-la amb unes gotes de colorant alimentari vermell, poseu en una màniga pastissera i reserveu.
Per al contorn barregeu la mantega i la xocolata, escalfeu a intervals curts al microones, o al bany maria fins que remenant es faci una massa fina.
Muntatge: talleu la placa del pa de pessic en quatre parts iguals, sobre 3 d'elles posar una capa fina de nata muntada, col·loqueu una sobre l'altra i cobriu amb la que no s'ha posat nata.
En aquesta última traçeu una diagonal i cobriu la meitat amb crema.
En tot el contorn del pastís poseu la xocolata.
A la part superior sobre la crema fer 4 línies amb la crema tenyida de vermell.
Sobre la part que no hi ha res escampar sucre glacé i col·loqueu la rosa vermella.
Blog de cuina de la dolorss
ARA A PORTADA
-
-
Maria Àngels Balsells fa història com a primera rectora de la Universitat de Lleida Àlvar Llobet i Sotelo
-
-
Balaguer opta a 12,5 milions per transformar a fons el Centre Històric entre 2026 i 2030 Àlvar Llobet i Sotelo
-
Les Garrigues preveu una campanya millor que la dels tres darrers anys «desastrosos» Àlvar Llobet i Sotelo
Publicat el 19 d’abril de 2016 a les 23:50
Et pot interessar
-
Societat
Els noms que triomfen a Lleida el 2024 trenquen tots els pronòstics
-
Societat
Una associació reclama prioritzar el transport públic actual abans que el nou AVE Lleida-Madrid
-
Societat
Lleida es reivindica amb l’Agrobiotech, la fira del futur del camp
-
Societat
Jutjaran la treballadora d'un local d'oci de l'Alta Ribagorça per traficar amb cocaïna i heroïna
-
Societat
El Govern ultima canvis perquè més regants accedeixin als ajuts de la modernització dels Canals d’Urgell
-
Societat
Baqueira Beret encetarà la temporada amb neu fresca i pistes noves
