Quan era molt petita recordo que hi havia un berenar que m'encantava, una barreja a base de plàtan, sucre i galetes picades.
He fet la meva versió amb un toc de xocolata, per capes i en un got
Ingredients per a 2-3 persones:
1 plàtan gran
2 cullerades de suc de taronja
30 gr. de xocolata fondant
30cc. de llet
1 c / s de crema de galetes caramel·litzades
1c / s de llet
1 iogurt grec
Sucre de caramel
Peleu i aixafeu la polpa del plàtan barrejada amb el suc de taronja. Reserveu.
Ajunteu la xocolata fondant amb la llet, escalfeu al micro i barregeu bé. Reserveu.
Barregeu bé la crema de galetes amb la llet. Reserveu.
Bateu el iogurt perquè quedi cremós.
Munteu el got: capa de plàtan amb taronja, a sobre una mica de xocolata, la crema de galetes i finalment el iogurt. Adorneu amb sucre de caramel.
NOTA: La crema de galetes caramelitzades o Speculoos és una crema feta amb galetes caramel·litzades Lotus, que jo sàpiga no es troba comercialitzada en aquest país però sí traspassant les fronteres ja sigui a Andorra, França, encara que si es pot trobar quan alguns supermercats o grans superfícies fan promocions de productes belgues.
** es pot emprar en el seu lloc les galetes caramel·litzades triturades que si es troben en molts supermercats.
** si no trobeu, doncs feu servir les galetes que us agradin o tingueu a casa, en aquest cas com estarien "en sec "se'ls afegeix una mica de llet perquè tinguin un aspecte i textura cremosa.
** C / s = cullera sopera
Blog de cuina de la dolorss
Plàtan, xocolata i iogurt amb crema de galetes caramel·litzades
Les receptes de la popular blocaire Dolorss Mateu
Ara a portada
Publicat el 13 d’abril de 2016 a les 00:00