Restaurants amb estrella

Els restaurants Malena de Gimenells i Fogony de Sort mantenen l'estrella Michelin per l'any 2015

Publicat el 19 de novembre de 2014 a les 23:37

Josep Maria Castaño 'Xixo', xef Michelin un any més Foto: Arxiu


Els dos restaurants lleidatans amb una estrella Michelin, el Malena de Gimenells i el Fogony de Sort, continuaran conservant aquest segell d'excel·lència després que els responsables de la guia Michelin Espanya-Portugal 2015 certifiquessin les estrelles a la gala que es va celebrar ahir a Màlaga. Els dos restaurants formen part del selecte grup de 50 locals catalans que tenen aquesta distinció.

El Malena va rebre l'any passat la primera estrella Michelin, un reconeixement que ha fet créixer el número de clients durant aquest any. El xef, Josep Maria Castaño 'Xixo', reconeixia que amb l'estrella es redoblarien els esforços per estar a l'alçada. El restaurant ja havia aconseguit una estrella Michelin l'any 2000 quan se situava a la ciutat de Lleida, però la va perdre el 2004 quan va tancar les seves portes. Els clients poden provar creacions com el gaspatxo de fruites dolces al caviar d'arengada, l'esqueixada de bacallà amb ametlles tendres, tòfona i amanida d'enciamets o bacallà cuit al vapor d'alzina amb botifarra estripada i bolets i vieires a la flama.
 

Coca de kamut, cogombre i formatge tou d'ovella de casa Mateu de Surp Foto: Fogony


Per la seva banda, el restaurant Fogony de Sort ja és un clàssic en aquesta llista de la Guia Michelin. Des del novembre del 2005, quan va rebre la distinció, cada any ha mantingut el lloc en aquesta classificació. Amb la xef Zaraida Cotonat al capdavant, manté la seva extensa carta, que es complementa amb el menú Slow Food Km 0, que inclou plats elaborats amb productes de proximitat procedents de petits productors.
 

Menú Km 0 de Fogony Foto: Fogony