Retirades del mercat dues marques de formatge de Lleida per presència de salmonel·la

Les autoritats sanitàries alerten sobre la contaminació de formatges amb llet crua d'ovella

Publicat el 14 d’agost de 2024 a les 11:12

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha ampliat recentment l'alerta sanitària per presència de salmonel·la enteritidis, incloent ara un segon tipus de formatge fabricat a Lleida. Després de la retirada prèvia dels lots del formatge tou de llet crua d'ovella de la marca Casa Mateu, elaborat a Surp, segons ha pogut saber el diari Segre, ara també es troba afectat el formatge Trèvol, de la marca Formatgeria Mas d’Eroles, produït a Adrall.

Segons l’Aesan, vinculat al ministeri de Sanitat, el formatge de la Formatgeria Mas d’Eroles ha donat positiu en salmonel·la com a resultat de les investigacions sobre un brot de salmonel·losi que ha afectat almenys cinc persones a Catalunya. Els productes implicats estan sent retirats de tots els canals de distribució i es recomana a la ciutadania que verifiqui els seus productes i eviti el consum dels que puguin estar inclosos en aquesta alerta.