Angeleta Farré, d’Avellanos (Pallars Jussà), mai hauria imaginat que la seva modesta sopa de farigola acabaria travessant l’Atlàntic i convertint-se en tot un fenomen a les xarxes. Però així ha estat: el seu caldo, tan senzill com efectiu, ha entrat a la llista de les 12 millors sopes curatives del món, segons un mitjà nord-americà.
Tot plegat va començar quan dos periodistes la van gravar cuinant a Casa Leonardo, un hotel rural de la Vall Fosca. El vídeo es va publicar a Instagram i en poc temps ja comptava amb més de 33.000 "m’agrada" i 1.200 comentaris.
Aquest remei de l’àvia, conegut també com a sopa de timonets, és tota una institució: aigua, oli, sal, pebre i farigola, i si vols afegir-hi un ou, millor que millor. Un plat que durant segles ha revifat cossos i ànimes.
Ara, Casa Leonardo aprofita l’èxit per posar la Vall Fosca al mapa, reivindicant la seva riquesa en herbes aromàtiques i medicinals.