Xavier Barriga participarà a La Pobla en una cata de pa amb forners i restauradors

El mestre forner Xavier Barriga, gerent de les fleques Turris de Barcelona, participarà en una cata de pa dirigida a professionals del sector del pa i la restauració del Pallars Jussà i comarques veïnes. Aquesta activitat, organitzada per l’Ajuntament, es farà el proper dimecres 13 de juny a les 16:00 hores al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur i està emmarcada dins els actes de la 46a Fira Promopallars, que se celebrarà el 16 i 17 de juny.

Publicat el 30 de maig de 2012 a les 20:49

Xavier Barriga presentarà 12 pans diferents portats directament de les fleques Turris i, posteriorment, dos forners de la Pobla també presentaran el seu pa. L’objectiu de la cata és posar en valor el sector del pa i reivindicar el pa artesà utilitzant productes naturals. Tal com diu Xavier Barriga: “El que intento és fer pans artesans que demostrin un ofici, una consciència i un respecte del pa i per l’ofici de flequer”. La idea és transmetre aquesta filosofia no només als forners sinó també als restauradors de la zona.

La cata es farà el proper dimecres 13 de juny a les 16:00 hores al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur. És una activitat gratuïta i oberta a forners i restauradors del Pallars Jussà i comarques veïnes.

Xavier Barriga

Xavier Barriga és gerent de les fleques Turris de Barcelona, dedicades a la venda de pa artesà, i gerent de l’empresa ATECPAN, dedicada a l’assessorament per empreses del sector del pa. Ha publicat els llibres: “Panadería artesana: tecnología y producción”, “Pan. Hecho en casa y con el sabor de siempre”, “Recetas caseras con pan de ayer” i “La caja de magdalenas de Xavier Barriga”. Ha participat al programa Cuines de TV3.

Fira Promopallars 2012

Des dels seus inicis, la Fira de la Pobla ha passat de ser una fira bàsicament ramadera a transformar-se a final dels anys 80 en una fira multisectorial, nova eina de promoció comercial, industrial i turística, anomenada Promopallars. L’edició d’enguany pretén fer un nou pas. Tot i ser multisectorial, cada any es vol posar en valor un producte diferent relacionat amb el nostre municipi. L’objectiu és que es doni a conèixer l’important patrimoni alimentari i artesanal que hi ha a casa nostra.

Aquest any la Fira té com a producte central el PA. Per això, a part de la cata, s’ha organitzat, conjuntament amb els forners i pastissers del municipi, un tast el dissabte i el diumenge al migdia que inclou: coca de recapte, coca de ceba i carbassó, panadó, pa amb xolís, pa amb vi i sucre i pastes de licors. Per als més petits, el diumenge hi haurà tallers de pa i coques al Parc Alcalde Boixareu.