Antoni Cañete, a Manresa: «L'activisme empresarial de Pimec situa les pimes al pont de comandament»

Més de 250 persones han participat en l'estrena del nou tour territorial del president de la patronal que s'ha fet a la capital del Bages

Antoni Cañete durant l'acte de Pimec a Manresa
Antoni Cañete durant l'acte de Pimec a Manresa | Pimec
Redacció
08 de maig de 2024, 23:44

Després de dos anys del primer tour, i amb motiu del 50è aniversari de l'entitat, el president de Pimec, Antoni Cañete, ha tornat a la Catalunya Central amb l'objectiu de retre comptes de la feina feta i analitzar els reptes de futur en el context econòmic actual. Ho ha fet en un acte sota el títol 50 anys d'activisme empresarial que s'ha celebrat aquest dimecres a la Torre Busquet de Manresa amb la participació de més de 250 persones del teixit empresarial del territori.

Durant la jornada, Antoni Cañete ha explicat davant els empresaris de la Catalunya Central que "l'activisme empresarial de Pimec ha situat les pimes catalanes al Diàleg Social espanyol amb veu pròpia". En aquest sentit, el president de Pimec ha celebrat que per primera vegada a la història de la democràcia "una organització empresarial d'àmbit autonòmic sigui nomenada amb una vocalia al Consell Estatal de la Pime, juntament amb l'entrada de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) i altres organitzacions multisectorials d'àmbit estatal". Aquest fet se suma a la recent entrada de Pimec a la Comissió Consultiva Nacional de Convenis Col·lectius (CCNCC) com a organització empresarial més representativa de Catalunya, la qual Antoni Cañete ha descrit com "una fita històrica i de justícia democràtica per a les pimes catalanes".

El president de Pimec ha posat en valor el creixement del nombre de socis en els darrers tres anys, que ha estat d'un 20%, dada que suposa haver arribat als 146.000 associats el 2023. A més, Antoni Cañete ha destacat la participació de la patronal en 924 taules de diàleg davant dels diferents nivells de l'administració i la resta d'agents socials.

Per la seva part, el president de Pimec Catalunya Central, Esteve Pintó, ha expressat que amb aquesta trobada "volem celebrar les fites per les quals hem estat treballant, defensant el teixit empresarial del territori i de Catalunya". Pintó també ha agraït la presència de personalitats de l'administració, tot destacant la importància de la col·laboració publicoprivada per "treballar conjuntament, des del món local i fins a les institucions europees, per la competitivitat de les nostres empreses".

Les inquietuds del teixit empresarial de la Catalunya Central

A petició del públic assistent, el president de Pimec també ha parlat d'alguns dels temes que més preocupen al teixit empresarial de la Catalunya Central. Una de les qüestions que s'han posat sobre la taula ha estat el desdoblament de la C-55. Sobre aquest fet, Antoni Cañete ha posat en valor "la unitat d'acció de Pimec Catalunya Central i la Cambra de Comerç de Manresa, amb altres entitats, per mobilitzar-se i lluitar per fer possible desdoblar aquesta via, que és necessari". La fiscalitat del col·lectiu dels autònoms també ha estat un tema a debat i Antoni Cañete ha reivindicat que "no podem capar la capacitat que tenim de crear emprenedoria, riquesa i llocs de treball, amb una fiscalitat que no sigui justa, proporcional i amb l'incentiu perquè l'activitat econòmica continuï".

A més, l'acte ha comptat amb la presència de Nandu Jubany, empresari del territori i referent de la cuina catalana, amb qui Antoni Cañete ha explorat els reptes econòmics i empresarials actuals. En aquest sentit, Jubany ha manifestat que "he crescut a base de veure oportunitats de negoci, i un dels problemes més importants que tenim els empresaris i els emprenedors és que no tenim gent per portar a terme totes aquestes idees".

La benvinguda de la trobada ha anat a càrrec del president de Pimec Catalunya Central, juntament amb l'Elvira Garcia i Jordi Dalmau, representants de dues empreses del territori: Inoxforma, una de les empreses associades més antigues de la patronal i Acetref, un soci col·lectiu sectorial que va néixer a Manresa i representa les empreses de treballs forestals.