L'espai de música i gastronomia D'Arrel, situat al carrer de Sobrerroca 38 de Manresa, estrena nova etapa. Dimarts que ve, dia 26 de novembre, tindrà lloc la inauguració de Veigé Coolinari, la nova proposta gastronòmica que lidera el reconegut cuiner manresà Carles Rodríguez. El local oferirà una variada proposta de tapes molt elaborades, fetes a partir de productes de la terra.
L'activitat musical del D'Arrel (denominació que també es mantindrà per designar el vessant cultural del local) continuarà, amb més empenta encara després de l'èxit dels vuit concerts que programats recentment en el cicle Humus, en el marc de la Fira Mediterrània.
El nou responsable de la part gastronòmica del local és Carles Rodríguez, cuiner manresà amb una llarga i sòlida experiència en el sector. Format a l'escola Joviat i amb un màster de direcció de restauració a EADA (Barcelona), ha treballat en restaurants com Carles Pressegué, Lluçanès, Neichel, la Ciutadella, Sant Pol (de Carme Ruscalleda), Àbac, The Savoy Hotel de Londres, Món St Benet i Hotel Arts de Barcelona. També ha realitzat un cross training al the Ritz Carlton de Tokio. Ara estrena la seva proposta pròpia, una cuina de tapes elaborades, sorprenents i de qualitat, una experiència compartida amb els clients.
El local del carrer Sobrerroca és propietat d'una societat formada per un nombrós grup de manresans, i l'any 2005 va obrir portes amb el nom de Via Fora!, per oferir una ambiciosa programació cultural i un servei de restauració. Ara fa un any, el local es va reobrir com a D'Arrel i s'ha especialitzat en música folk i popular, sector en el qual s'ha fet un nom destacat a nivell nacional: ha estat escenari del Circuit Folk, de l'Humus Mediterrani i d'un cicle de folk indie americà, i ha ofert una programació pròpia de més d'una vintena de concerts. Ara enceta una nova etapa pel que fa a la part gastronòmica, de la mà de Veigé Coolinari.