Els productes de proximitat i la seva comercialització, a debat

Aquest dimarts a l'auditori de Fundació Caixa Manresa

Publicat el 09 de maig de 2011 a les 09:18

En el marc de l'exposició "El paisatge a la cassola", aquest dimarts, 10 de maig, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Caixa Manresa, tindrà lloc el tercer dels actes paral·lels a la mostra. Es tracta de la taula rodona "Els productes de proximitat i la seva comercialització", organitzada per la Fundació Caixa Manresa i la Fundació Alimentació i Ciència, Alícia.
 
A la taula rodona hi intervindran Alain Jordà, regidor d'Economia, Innovació i Empresa de l'Ajuntament de Manresa; Montserrat Rosell, propietària de la Fruiteria Montserrat;  Òscar Arnau, representant de Relacions Externes de Rostoll Verd, Associació de Consum Ecològic i Responsable del Bages; Lluís Santacreu, productor local del Poal; i Enric Casasayas, productor de Les Arnaules, Viladordis. La taula rodona serà moderada per Bernat Martí, de Fundació Alícia.

La interacció entre cuina i paisatge
L'exposició "El paisatge a la cassola" és una aproximació a la relació històrica de la humanitat amb l'entorn per garantir-se l'alimentació. Des del moment en què dels boscos en van sortir camps i  dels pendents feixes, cada zona geogràfica va fomentar unes produccions que van desenvolupar una cultura gastronòmica pròpia: blat de moro a Amèrica, arròs a l'Àsia, la trilogia del blat, l'oli i el vi a la Mediterrània.
 
L'exposició es pot veure fins al 18 de maig a la sala d'exposicions de Fundació Caixa Manresa, els dies feiners, de 18 a 21 h, i els festius, de 10 a 14 h i de 18 a 21 h.