Formatges Muntanyola, el projecte social de la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola de la Fundació Ampans, reafirma que el treball fet per un equip amb capacitats diverses és perfectament compatible amb resultats excel·lents. I és que Formatges Muntanyola, després de l'èxit de fa dues setmanes al World Cheese Awards (WCA) amb medalla d'or i plata, continua acumulant èxits en el panorama internacional amb dues noves medalles al prestigiós Concurs Internacional de Lió (França), un dels esdeveniments més importants del sector juntament amb el WCA.
A Lió, els formatges mereixedors de dues noves medalles d'argent han estat el Bufalet, un curat de llet de búfala, i el Vell Reserva, de llet de cabra del propi ramat d'Urpina, reconeguts per la seva qualitat excepcional, consolidant la posició de Muntanyola entre l'elit mundial dels formatges artesans. "Aquestes medalles són una prova que el nostre model social pot competir al més alt nivell", afirma Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola.
Amb aquests nous guardons, sumats a l'or obtingut pel Vell Reserva al WCA de fa una setmana, Formatges Muntanyola continua sent un referent de qualitat i inclusió al món del formatge artesanal, confirmant que l'aposta per la diversitat i la inclusió pot liderar projectes d'alta qualitat, i que els valors socials són una base sòlida per a l'excel·lència empresarial.
I és que aquest reconeixement, d'una de les capitals formatgeres del món, és especialment significatiu tenint en compte la intensa competència del certamen, que inclou prop de 300 categories de formatges i productes làctics. El Concurs Internacional de Lió segueix unes regles molt estrictes d'organització on hi concursen formatges de les varietats de vaca, cabra, ovella i búfala, així com altres productes derivats de la llet com mantegues, iogurts, llets i cremes d'arreu del món.
L'obrador de Formatges Muntanyola, situat a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola i certificat amb el segell Biosphere, destaca per l'elaboració de formatges a partir de quatre tipus de llet: cabra, búfala, vaca i ovella. Amb aquesta diversitat, s'obtenen fins a dotze varietats de formatge, cadascuna amb el seu sabor i característiques pròpies, fruit d'un procés artesanal que combina tradició i innovació.