Isma Prados participarà a la jornada de formació del Gremi d'Hoteleria

La jornada tindrà lloc, dilluns, 26 d'abril, de 9 del matí a 2 del migdia

Publicat el 24 d’abril de 2010 a les 12:09

Un moment de la roda de premsa de la presentació de la jornada formativa. Catpress

El Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages ho té tot a punt per a la novena edició de la Jornada de Formació que amb el nom ‘L'ofici d'hostaler. Claus per a una bona gestió' tractarà els principals aspectes a tenir en compte per aconseguir una gestió eficient dels establiments d'hoteleria i restauració. Un fet que adquireix més importància que mai tenint en compte la conjuntura actual. Per afavorir la participació del públic, aquest any la jornada és gratuïta.

La cita arribarà el proper dilluns 26 d'abril a la Fundació Alícia amb el reclam de la participació del cuiner Isma Prados que donarà la seva visió del sector i de l'evolució que pot protagonitzar els propers anys. La jornada vol convertir-se en un espai d'intercanvi d'impressions entre agents del sector per posar en comú inquietuds i aportar l'experiència de ponents de prestigi que comparteixen els seus consells amb els assistents.

Consells per a una gestió eficient
La jornada està pensada en tres blocs: turisme, gestió i cuina. L'explicació del projecte turístic del Parc Geològic del Bages obrirà el programa i tot seguit l'empresa Cunovesa donarà les claus per aconseguir una higiene alimentària correcta. Les ponències al voltant de la gestió dels establiments estaran protagonitzades per la consultoria Jesús Feliu i pel consultor Héctor Duarte. La segona part del programa exposarà diferents casos pràctics amb el reclam del cuiner Isma Prados que donarà la seva visió de la restauració amb una ponència que portarà per nom "... i ara qui tira del carro?". Seguirà Manel Casanovas que presentarà les conclusions d'un estudi de Barcelona Turisme que detecta les preferències i els gustos del públic consumidor als locals de restauració.

Alícia aprofitarà la jornada per donar a conèixer els projectes amb què treballa. El cuiner Jaume Biarnés donarà consells per a cuinar fregits. Finalment serà el torn per a Ramon Novell que, amb el bagatge de Cafès Novell, revelarà tots els secrets per aconseguir un bon cafè abans de la cloenda.

Places limitades
La Jornada començarà a les 9 del matí i s'allargarà fins a les 2 del migdia. Dirigida especialment a empresaris, professionals i estudiants del sector de l'hostaleria i el turisme, s'hi espera una assistència d'un centenar de persones. Les places són limitades i cal formalitzar les inscripcions a través del telèfon del Gremi (93 872 31 03) o bé al correu electrònic info@ghtbages.org.

ELS PONENTS DE LA 9a JORNADA DE FORMACIÓ
Joan Vinyes, conseller Turisme Consell Comarcal del Bages
Joan Vinyes és el conseller de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages des de finals de l'any passat. En l'actualitat, Vinyes compagina aquest càrrec amb la seva responsabilitat com a tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Manresa. Des de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal es treballa en el projecte del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, que esdevindrà el primer d'aquestes característiques a Catalunya. El parc vol posar en valor una trentena de punts d'interès del territori relacionats amb la geologia i la mineria.

Pep Novellas, gerent Cunovesa
Pep Novellas és enginyer tècnic agrícola, és gerent de l'empresa Cunovesa i és el vicepresident de la demarcació de Barcelona del Col•legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya. Sota el títol ‘Les bones pràctiques higièniques; garantir la seguretat dels aliments que es produeixen', Novellas explicarà les principals claus per a assegurar una correcta higiene alimentària.

Jesús Maria Feliu i Maria Àngels Riera, consultors
La consultoria Jesús Feliu Consultors participarà en la jornada amb una ponència titulada ‘Com enfortir-se davant la situació de canvi actual i de globalització' que comptarà amb la presència de Jesús Maria Feliu, soci director de Jesús Feliu Consultors, i l'assessora i economista Maria Àngels Riera. Es plantejaran aspectes com el canvi de model econòmic, els plans de negoci, la reducció de costos, la utilització de serveis comuns, etc.

Héctor Duarte, consultor
Héctor Duarte és soci director de la consultoria especialitzada en hoteleria i turisme D&N. La intervenció de Duarte, titulada ‘Com estalviar costos de personal amb una inversió nul•la o molt baixa. Principals idees directrius per una gestió excel•lent',  vol demostrar que és possible controlar i reduir els costos de personal aplicant estratègies concretes. I defensarà que ara és el millor moment per a la renovació dels establiments i l'aplicació d'unes noves bases de gestió. 

Isma Prados, cuiner
El televisiu cuiner Isma Prados oferirà una mirada personal a l'evolució del sector serveis i de restauració en els últims anys. També analitzarà el moment actual del sector i la seva relació amb la producció agroalimentària, l'oferta formativa especialitzada i el desenvolupament turístic. Prados és autor de nombrosos llibres de cuina i va aconseguir una gran popularitat a través dels programes ‘La cuina de l'Isma' i ‘Cuina X solters' emesos a Televisió de Catalunya. En l'actualitat, combina les col•laboracions a la televisió amb articles i receptes per a diferents diaris i revistes.

Manel Casanovas, director Programa Gastronomia de Barcelona Turisme
Manel Casanovas compta amb una llarga trajectòria en la gestió de polítiques en matèria de promoció turística en els darrers 20 anys. Casanovas va ser director comercial del grup AC Hotels a Catalunya i Balears i va ser el comissari de l'Any de la Gastronomia celebrat a Barcelona el 2005. Actualment, Casanovas és el director del Programa Gastronomia de Barcelona Turisme. La intervenció portarà per nom ‘L'impacte del turisme en la restauració'.

Jaume Biarnés, responsable de Recerca Fundació Alícia
El cuiner Jaume Biarnés és el responsable de cuina del departament de Recerca de la Fundació Alícia. Biarnés és tècnic professional en cuina per l'Escola de Restauració i Hostalatge de Barcelona i treballa i col•labora en les empreses Vilaplana, restaurant Club Nàutic Calafell, pastisseria Escribà o elBulli. A través de la ponència ‘Millorant els fregits' s'exposaran les investigacions de la fundació fetes al llarg dels dos darrers anys en aquest camp i es donaran exemples.

Ramon Novell, gerent Cafès Novell
Ramon Novell és el gerent de Cafès Novell i explicarà tots els secrets per a aconseguir un bon cafè. Novell treballa perquè els professionals del sector i els clients tinguin més coneixement d'aquest producte amb la voluntat que sigui més reconegut i valorat. Cafès Novell és una empresa familiar dedicada, des de 1958, a la selecció, la importació, la torrefacció i la venda de cafè. Ramon Novell és llicenciat en Econòmiques per la Universitat de Barcelona. Sota el títol ‘El món del cafè, un treball en equip', el ponent donarà les claus perquè els establiments serveixin un producte de qualitat.