La cuina del Bages té una bona acollida al Gastropop

Una representació de productors i restauradors de la comarca participen amb èxit a la fira gastronòmica de la capital catalana

Publicat el 02 d’octubre de 2012 a les 15:45
Parades gastronòmiques del Bages al Gastropop. Foto: Catpress

La cuina del Bages ha estat aquest cap de setmana protagonista a la festa Gastropop que s'ha celebrat al Poble Espanyol de Barcelona. Una àmplia representació de productors i elaboradors del territori van aprofitar l'aparador que suposava el certamen per donar a conèixer els productes de la comarca. La pluja va ser l'única nota negativa de la jornada, tot i que no va impedir que se servissin més de 250 àpats entre els visitants. El públic nacional, però també estranger (russos i japonesos) va degustar la cuina del territori amb interès i molta atenció.

Valoració del Consell
El Consell Comarcal del Bages, com a ens que aglutina i posa en valor els productes de la comarca, ha fet una valoració molt positiva de la participació al Gastropop. El conseller de Turisme Joan Vinyes ha assegurat que "els productes del Bages han estat molt ben valorats i el potencial que tenim és innegable". Vinyes ha afegit que "ara cal aconseguir més visibilitat i moure'ns per poder arribar més lluny i obrir-nos a poc a poc a nou públic com és el turisme rus o japonès". El Consell Comarcal treballa per vincular la gastronomia i els diferents atractius turístics del Bages.

Una desena de productors i empreses van tenir presència al Poble Espanyol: Cellers Abadal, Forn de Cabrianes, Cansaladeria Can Singla, Aromes de Montserrat, Masia Can Fermí, Mengem Bages, Cuineres del Bages, Cuineres del Bages, Cal Miliu, Món Sant Benet i Granja Natura. Des del Col·lectiu Cuineres del Bages, Dolors Gómez Pardo ha apuntat que "el públic estranger va estar molt interessat i el piano que vam preparar va tenir molt èxit, tothom volia una fotografia".

Des de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal, conjuntament amb els productors del territori, es treballarà per poder repetir l'experiència de cara a la primavera i buscar nous esdeveniments per continuar la promoció de la cuina del territori a Barcelona en espais com mercats i altres fires. Alba Rojas, del col·lectiu Mengem Bages, ha afegit que "després de tota la feina feta i amb tota la pluja caiguda ens mereixem repetir l'experiència en un dia en què el temps ens acompanyi".