El Baxi Manresa continua intractable al Nou Congost (79-58)

L'equip de Diego Ocampo derrota clarament un Dream Gran Canaria fins ara imbatut

Derrick Alston ha estat el màxim anotador del Baxi Manresa
Derrick Alston ha estat el màxim anotador del Baxi Manresa | J. Alberch
13 d'octubre de 2024, 15:58
Actualitzat: 19:18h

Nou triomf del Baxi Manresa que continuava molt fort jugant com a local. L'equip de Diego Ocampo, després de superar uns primers quinze minuts de dubtes, ha passat per sobre d'un Dreamland Gran Canaria que ha perdut la seva condició d'invicte. Derrick Alston continua el seu idil·li amb la cistella i l'afició bagenca. Retin Obasohan ha estat aquell jugador tan útil de qui va parlar Ocampo el divendres a la prèvia. I altres jugadors com Dani Pérez, Marcis Steinbergs i Emmanuel Cate han tingut bons moments. El resultat ha estat un clar triomf del Baxi Manresa.

El Baxi Manresa ha començat amb Dani Pérez, Cameron Hunt, Musa Sagnia, Derrick Alston i Emmanuel Cate. El Dreamland Gran Canaria, amb Andrew Albicy, Nico Brusino, Joe Thomasson, John Shurna i Mike Tobey. Un intercanvi de triples entre Pérez i Shurma han marcat l'inici del partit. Han estat els únics punts d'un Baxi Manresa en una estona en què els seus homes alts han errat situacions aparentment senzilles. Aquesta circumstància l'han aprofitat els canaris per agafar una petita renda (3-7, minut 3). Els bagencs han sabut reaccionar i han equilibrat el partit amb l'entrada de jugadors de la segona unitat. Tot i això, el ritme de partit el marcava el Dreanland Gran Canaria que no permetia el joc ràpid que tant agrada al Baxi Manresa. En una de les poques transicions ofensives, Mario Saint-Supery culminava un contraatac per avançar el seu equip força estona després. Però la visita als tirs lliures del conjunt illenc ha acabat amb un 17-19 que era coherent amb l'equilibri que s'havia vist damunt el parquet.

El Dreamland Gran Canaria ha volgut marcar distàncies al començar el segon quart mentre que el Baxi Manresa no trobava bones posicions. Fins que una treballada cistella de Sagnia ha obert un parcial de 7-0 que posava els d'Ocampo una altra vegada al capdavant (24-23, minut 14). Jaka Lakovic ha demanat temps mort malgrat perdre d'un sol punt. Obasohan, Alston i Véscovi han augmentat més les distàncies entre els dos equips. Aquest parcial no podia ser etern i la qualitat de jugadors com Shurna i Pelos ha igualat novament posicions. Però el domini del partit havia canviat. La col·lectivitat del Baxi Manresa era capaç de produir en atac. Entre les accions més celebrades s'ha produït un triple del capità Guillem Jou. Com també ha celebrat el Nou Congost el darrer atac local en què una personal rebuda per Retin Obashoan ha comportat l'afegit d'una tècnica a Pierre Pelos. Hunt ha aprofitat el tir lliure de la tècnica per estrenar-se i el base belga també ha encertat els seus dos tirs lliures (40-30, descans).

La segona ha part ha començat amb aires favorables al Baxi Manresa. Cate ha aconseguit estrenar-se amb dues cistelles prop del cèrcol. Hunt, Sagnia, Alston i Pérez han disparat el seu equip fins els vint punts de diferència (54-34, minut 16). El Dreamland Gran Canaria no era capaç de rebatre el joc que proposaven els bagencs. Els vint punts de renda han estat gairebé constants. En bona part, per l'encert de l'equip local des del punt de personal. Carlos Alocen i Jovan Kljavic han aconseguit un 0-5 que refredava els ànims. El triple del montenegrí ha estat sobre el clàxon (60-45).

Al Baxi Manresa li quedaven deu minuts per certificar el seu avantatge i l'experiència del partit contra el València Bàsquet havia de servir als jugadors manresans perquè no deixessin que el rival se'ls hi acostés més del compte. Una antiesportiva comesa per Sagnia podia complicar la situació als d'Ocampo. Però no ha estat així, Alston continuava amb el seu moment dolç i Pérez també ha aparegut per situar novament la renda local per sobre els vint punts (71-50, minut 35). Fins el final, poca història més hi ha hagut. El Baxi Manresa s'ha disparat fins el 26 punts. Els canaris han volgut maquillar el resultat i s'han posat a 18 punts. Santi Véscovi ha tancat el partit amb un triple gairebé al límit (79-58) per tancar una gran matinal.

Incidències: Juan Carlos García González, Sergio Manuel i David Sánchez Benito han arbitrat el partit. Han eliminat Mario Saint-Supéry. Álex Reyes ha estat el jugador descartat per culpa dels problemes físics que arrossega des de fa unes setmanes.