El Baxi Manresa mostra dues cares a Girona i acaba perdent (84-80)

El Baxi Manresa ha estat massa insconsistent a Girona
El Baxi Manresa ha estat massa insconsistent a Girona | S. Geronès
06 d'octubre de 2024, 22:50
Actualitzat: 23:51h

Una bona sortida a Fontajau permetia pensar que el Baxi Manresa tornaria victoriós en el seu duel contra el Bàsquet Girona. Però en aquesta ocasió els bagencs no han estat tan consistents com en ocasions anteriors i ho han acabat pagant. L'equip manresà ha lluitat fins al darrer instant però això no ha estat suficient. En especial al segon i al darrer període. La última reacció ha arribat massa tard. Novament, Cameron Hunt i Derrick Alston amb l'afegit d'Emmanuel Cate han estat els jugadors més destacats.

El Baxi Manresa ha començat el partit amb Dani Pérez, Cameron Hunt, Musa Sagnia, Derrick Alston i Emmanuel Cate. El Bàsquet Girona ho ha fet amb Ike Iroegbu, Aljami Durham, Sergi Martínez, Ives Pons i Francisco Caffaro. Els bagencs han protagonitzat novament una gran sortida. La pressió col·lectiva i l'encert dels dos nord-americans no trobava resposta per part dels jugadors del Bàsquet Girona i Fotis Katsikaris ha hagut d'aturar el partit ben aviat (2-9, minut 3). Els locals han incrementat un punt la seva activitat defensiva. Això no ha impedit un còmode llançament de Mario Saint-Supéry que posava el Baxi Manresa deu punts per sobre. Mindangas Susinkas era el gironí més inspirat de cara a cistella. Una inspiració que mancava al seu equip en el llançament lliure. El Bàsquet Girona n'ha errat tres dels set que ha intentat al primer quart. Per la seva part, el Baxi Manresa ha transformat l'únic que ha llançat. A l'acabar els primers deu minuts, 18-25 a favor dels de Diego Ocampo.

L'atac del Baxi Manresa ha deixat de funcionar al segon quart. L'equip manresà ha vist com el seu rival es posava a només tres punts. Els bagencs només sumaven des de la línia de personal. La sequera manresana ha arribat fins al punt que el Bàsquet Girona ha capgirat el marcador (29-28, minut 15). Els d'Ocampo no anotaven cap llançament de camp. Fins que Álex Reyes ho ha aconseguit quan ja s'havien jugat més de set minuts del segon quart. Poc a poc, els de Fotis Katsikaris augmentaven la seva renda. Un triple de Retin Obashoan només ha servit per maquillar el marcador (44-38, descans).

La segona part ha començat com la primera. Amb un triple del Baxi Manresa. Aquest cop, obra de Hunt. Els bagencs han tingut l'oportunitat d'acostar-se encara més. Però no ho han aconseguit. Alston ha llançat dos triples precipitats en què ha rebut un tap els dos cops. En canvi, Iroegbu ha estat més encertat i ha compensat el triple de Hunt (47-41, minut 23). Però el jugador més inspirat era Susinskas. El lituà aprofitava les ocasions que tenia per seguir produint i aconseguia que el Bàsquet Girona dominés el ritme de partit. Fins que cinc punts seguits d'Alston han despertat uns manresans que han tornat la igualtat al marcador després que Amida Brimah aprofités una assistència de Mario Saint-Supéry. El mateix jugador ghanès ha estat l'encarregat d'avançar el seu equip molts minuts després. Tot i això, ha estat el Bàsquet Girona qui ha arribat al davant a manca dels darrers deu minuts (62-61).

El desencert ha marcat els primers minuts del quart definitiu. Els jugadors del Baxi Manresa eren incapaços de trobar cistella. A més, arribaven a les quatre faltes ben aviat. Per només una del seu rival. El partit podia decidir-se si un dels dos conjunts trobava la inspiració. I aquesta ha arribat per part del Bàsquet Girona. Susinskas seguia lúcid des dels 6,75. El cinquè triple del lituà situava un perillós (71-63, minut 35). Marcis Steinbergs ha anotat de tres per intentar que el Baxi Manresa es reenganxés al partit. No obstant, no ha estat un punt d'inflexió. Tot i que els bagencs han apujat el nivell defensiu les bones accions no tenien rèdit quan eren els d'Ocampo els que atacaven. El gallec tampoc estava molt conforme amb algunes de les decisions d'uns col·legiats que no en volien deixar passar cap. L'entrenador del Baxi Manresa ha rebut una tècnica. I la banqueta, una altra. Una cistella de Maxi Fjellerup situava al Bàsquet Girona amb un còmode avantatge amb menys de dos minuts per jugar. Quatre punts seguits de Cate i un triple de Hunt eren el darrer alè d'esperança per a un Baxi Manresa que seguia lluitant. Però l'intent era ja a la desesperada i les tradicionals faltes que es comenten a contrarellotge no han revertit la situació. Iroegbu s'ha mostrat tranquil i ha propiciat la derrota manresana (84-80).

Incidències: Luis Miguel Castillo, Joaquín García González i Iyán Gonzalez han arbitrat el partit. Sense eliminats. Guillem Jou i Chuba Ohams han quedat fora de la convocatòria i al seu lloc hi han entrat Álex Reyes i Ondreh Hustak.