El Tap'Antic tornarà aquest dimecres 27 d'agost al Centre Històric de Manresa amb la seva 13a edició. A partir de les 7 de la tarda, 24 bars i restaurants oferiran tapa i beguda per només 4 euros, en una cita gastronòmica que cada any omple carrers i places de llargues cues i ambient festiu. L'activitat s'ha consolidat com un dels actes més multitudinaris i esperats de la Festa Major.
Una ruta de tapes que omple el Centre Històric
Amb més d'una dècada de trajectòria, el Tap'Antic s'ha convertit en una de les propostes més populars del programa de la Festa Major. Milers de persones es reuneixen al Centre Històric per gaudir de tapes creatives i bon ambient. L'activitat és un aparador per als bars i restaurants de la zona, que competeixen en originalitat i qualitat amb propostes que van de la tradició a la innovació gastronòmica.

- Cua davant d'un establiment durant el Tap'Antic de Festa Major
- Pere Fontanals
Les tapes del Tap'Antic 2025
Aquest any, el Tap'Antic reunirà 24 establiments participants amb aquestes propostes:
- A l'Ombra: Twister fries amb bacó, cheddar i parmesà
- El Garitu: Pa de pita amb confit d'ànec amb bolets i remolatxa
- Alzina: Brioix de steak tartar amb salsa holandesa i toc de soja i ceba
- El Graner: Truita de patata, ceba confitada i tòfona en brioix
- Cau de l'Ateneu: Panet de galta de porc guisada amb ceba caramel·litzada al vi ranci (opció vegana, sense gluten ni lactosa)
- El Golut: Taco de porc ral estil asiàtic amb ceba encurtida
- Delicias de Honduras 2: Empanades de pollastre o vedella
- La Casa dels Pernils: Broixeta d'embotits amb vinagre de Mòdena
- Do Ut Des: Explosió de cremós de formatges amb toc de nabius i raïm (opció sense gluten)
- Laida Restaurant: Risotto de ceps
- L'Anima: Encenalls d'ibèric amb formatge cremós
- Pardal: Calamars guisats amb patates
- La Terrassa dels Carlins: Croqueta XL de botifarra esparracada amb ceps i allioli suau
- Porta Ferro: Pa bao amb tonyina i maionesa asiàtica / Cresta de pasta fil·lo amb escalivada i salsa agredolça
- La Montserratina: Caneló de carn arrebossat amb melmelada de tomàquet
- Restobar La Gracia: Empanada amb filet de porc a baixa temperatura
- Las Vegas: Croqueta de gambes a l'allet amb salsa kimchi i algues marinades
- Toni's: Mini hot dog slow
- Llunàtics: Gofre de pulled pork amb cremós de formatge i maioneses llunàtiques (opció sense gluten)
- Vermell: Arròs melós de pop sobre cruixent de ceba
- 9 Caracas: Pit de pollastre arrebossat amb salsa xili agredolça
- Vermuteria Santa Rita: Baocata de calamars (opció sense gluten i vegetariana)
- 9 Jutjat: Mandonguilles amb sípia i la seva tinta
- Voci: Sandvitx de vedella melosa, maionesa trufada i ceba confitada