Acord al ple per ampliar l'oferta de piscines d'estiu a Manresa

L'Ajuntament es compromet a ampliar les piscines municipals i a estudiar noves ubicacions

Aparcament de les Piscines Municipals de Manresa
Aparcament de les Piscines Municipals de Manresa | Arxiu
18 de juliol del 2024

El ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous ha aprovat ampliar les piscines municipals actuals per tal d'augmentar la seva capacitat i millorar les instal·lacions existents per donar cobertura a les necessitats lúdiques i esportives de la població, i a iniciar un procés participatiu per recollir propostes i opinions sobre les ubicacions, característiques i gestió de possibles noves instal·lacions aquàtiques.

La moció que ha presentat Fem Manresa posava en evidència la manca d'instal·lacions aquàtiques descobertes que té la ciutat sobretot per als mesos d'estiu i en comparació amb la resta de municipis de la comarca. La proposició de la candidatura, que inicialment contemplava un ús lúdic de les piscines, ha estat esmenada pel grup de Junts perquè també hi contemplés l'activitat esportiva. Tant moció com esmena han estat aprovades amb els vots, també, del govern municipal que ha demanat, però, eliminar un punt que demanava fer-ho entrar en el pressupost de 2025, "perquè abans s'ha d'incloure en el mapa d'instal·lacions esportives municipals que s'està elaborant".

Per a Fem Manresa, les piscines actuals són "clarament insuficients" per cobrir les necessitats de la ciutadania, especialment durant els mesos d'estiu, creant desigualtats en l'accés a espais de lleure dignes i saludables per a les persones de totes les edats. Aquest fet acaba "agreujant les desigualtats socials" entre la població, ja que la manca d'espais aquàtics públics adequats afecta de manera més intensa a les famílies de classe treballadora, infants, joves i persones grans, que sovint no tenen els recursos per accedir a instal·lacions privades. Això, "acaba augmentant" l'escletxa social i econòmica a Manresa.