«Calla, estúpida!» li venta la regidora de Vox a una de Fem Manresa durant el ple

L'alcalde Marc Aloy ha estat a punt de fer fora de la sala Inmaculada Cervilla per segona vegada en tres mesos

La regidora de Vox -a la dreta-, darrere dels tres regidors de Fem Manresa durant el ple
La regidora de Vox -a la dreta-, darrere dels tres regidors de Fem Manresa durant el ple | Pere Fontanals
18 de juliol de 2024, 19:34
Actualitzat: 19:53h

La situació física en la disposició dels regidors del ple de l'Ajuntament de Manresa, amb la regidora de Vox, Inmaculada Cervilla, just darrere dels tres regidors de Fem Manresa comporta, cada sessió, exclamacions de rebuig entre aquests edils que generalment no superen la rialla o la bufada de desaprovació. Tot i així, en alguna ocasió, la regidora ultra ha superat la onomatopeia i ha ofès, o insultat directament, els cupaires que té al davant.

Fa mesos, l'alcalde, Marc Aloy, que es troba lluny i que té més difícil sentir les expressions que es fan sense micròfon, va demanar explícitament que si es proferien insults li ho fessin saber per poder obrar en conseqüència com a "màxima autoritat" del plenari. Això és el que ha passat aquest dijous durant el debat d'una moció sobre el manteniment i la jardineria de la plaça Onze de Setembre.

En la seva intervenció, la regidora de Vox ha confós el dibuix del parterre enjardinat de la plaça, que representa una Senyera, amb l'estelada que hi ha en el pal. Quan ha acabat i la regidora de Fem Manresa Gemma Boix li ha fet notar l'error, Cervilla l'ha respost ventant-li un "calla, estúpida!", en castellà, que s'ha sentit fins a la primera fila del públic, però que no ha arribat fins a l'alcalde, que donava la veu a la següent intervenció.

Després de ser advertit, l'alcalde s'ha dirigit a la regidora ultra per demanar-li si havia pronunciat aquella expressió "per expulsar-la de la sala". Cervilla ha començat a divagar i Aloy l'ha tallat i li ha repetit que volia un "sí o un no", mentre el públic que hi havia a la sala feia que "sí" amb el cap. La regidora de Vox s'ha negat a respondre i ha titllat el ple de ser "una dictadura".

És la segona vegada en tres plens que Inmaculada Cervilla protagonitza un capítol similar, entre esperpèntic i violent. El mes de maig passat l'alcalde la va fer fora de la sala després que interrompís continuament Ricard Sánchez, que defensava des del públic una moció de suport a Palestina. Tot i l'expulsió, la regidora ultra va entrar després, quan s'havia debatut el punt.