L'alcalde de Manresa expulsa del ple la regidora de Vox durant un debat de suport a Palestina

Marc Aloy l'ha amenaçat amb avisar la Policia Local si no abandonava la sala

La regidora de Vox, Inmaculada Cervilla, durant el ple d'aquest dijous
La regidora de Vox, Inmaculada Cervilla, durant el ple d'aquest dijous | AjM
16 de maig del 2024
Actualitzat el 17 de maig a les 8:22h

El ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous ha viscut una situació esperpèntica com no es recorda des de fa molts mandats. L'alcalde, Marc Aloy, ha expulsat de la sessió la regidora de VoxInmaculada Cervilla, per interrompre contínuament la intervenció del representant del Consell Municipal de Solidaritat, Ricard Sánchez, mentre defensava, des del públic, una moció de suport a Palestina davant el genocidi que pateix a mans d'Israel.

En una moció proposada per ERC, Junts, PSC i Fem Manresa, i després de la intervenció dels grups polítics, Sánchez feia la seva segona intervenció com a defensor de la proposició, en el torn de rèplica. El ponent ha volgut explicar la diferència entre semitisme i sionisme, però la regidora l'ha interromput preguntant en veu alta si allò "era una intervenció o un debat". En un primer moment, Aloy, ha avisat Cervilla que no estava en ús de la paraula, però la regidora ha mantingut la seva reclamació amb veu més alta.

Davant la impossibilitat que Sánchez continués amb la seva intervenció, l'alcalde l'ha advertit que si continuava amb aquella actitut la faria fora. A peu dret, la representant de la formació ultra ha continuat discutint amb el batlle, moment en què l'ha expulsat. "Vol callar!", l'ha avisat. "Marxi de la sala!", ha continuat, tot assegurant-li que si no marxa "hauré d'avisar la Policia Local".

Cervilla s'ha encaminat cap a la porta tot reivindicant que "no em fa fora, marxo jo!", però Aloy ho ha volgut deixar clar: "Soc jo qui l'expulso de la sala". Tot i així, quan la moció ha prosperat i s'ha passat als pregs i preguntes, la regidora ha tornat a asseure's al seu seient. Amb el ple ja finalitzat, Aloy s'ha dirigit a la regidora tot indicant-li que "espero que no torni a passar un capítol com aquest, però si la faig fora és fins al final del ple".