CCOO a l'Ajuntament de Manresa titlla d'«ignorants» les declaracions del candidat d'Impulsem Manresa

Denuncia la "falta de coneixement del sistema públic de gestió de recursos humans" i de la "normativa penal i de seguretat ciutadana" de Joan Vila

El candidat d'Impulsem Manresa, Joan Vila
El candidat d'Impulsem Manresa, Joan Vila | Pere Fontanals
Pere Fontanals
10 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 15:31h
La secció sindical de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC), majoritària a l'Ajuntament de Manresa, i la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central han emès un comunicat on mostren la seva "profunda preocupació" i el seu "més sincer rebuig" a les declaracions que el candidat a l'alcaldia per Impulsem Manresa, Joan Vila, va ser a l'acte de presentació de la seva candidatura municipal.

El sindicat considera que les seves declaracions "demostren ignorància" pel que fa a la funció del personal habilitat a les administracions públiques, o sigui Secretaria i Intervenció, ja que tenen atribuïdes per llei les tasques d'auditar i fiscalitzar la gestió municipal, i "la desenvolupen amb molt més rigor del que es podrà fer mai des de l'empresa privada". A més, li recorden que els ajuts públics "tenen l'objectiu de promoure l'autonomia i l'autosuficiència de la persona" i al ser competència dels ens municipals, "també són fiscalitzats per Intervenció i Secretaria".

En el primer acte públic d'Impulsem Manresa, Joan Vila es va comprometre a fer auditar cada lloc de treball de l'Ajuntament "per premiar la presència al lloc de feina i penalitzar-ne l'absència". L'alcaldable també va afirmar que "cal verificar la destinació de les ajudes i la implicació de qui les rep".

CCOO també denuncia que les declaracions del candidat demostren també una "falta de coneixement del sistema públic de gestió de recursos humans", ja que els ajuntaments estan obligats a tenir una relació de llocs de treball i una fitxa per cada lloc de treball, amb les funcions i requisits bàsics de cada treballador.

També li recorda que els pressupostos "són documents públics", i a banda de les funcions de Secretaria i Intervenció, "qualsevol ciutadà en virtut de l'aplicació de la llei de transparència en pot demanar comptes a qualsevol administració".

Preocupació sobre la "manca de sensibilitat"
Més enllà del "desconeixement" tècnic de l'administració, el sindicat majoritari a l'Ajuntament de Manresa mostra la seva preocupació per la "manca de sensibilitat" que Vila demostra quan li preocupa més la imatge de les cues a la Plataforma dels aliments que no pas "els motius i les situacions" que han portat a aquestes persones a haver de necessitar l'ajut per garantir l'alimentació de la seva llar.

Igualment, CCOO denuncia, de nou, el desconeixement de la normativa penal i de seguretat ciutadana del candidat d'Impulsem Manresa sobre les ocupacions d'habitatges, ja que "si vol modificar el Codi Penal, ja li advertim que l'Ajuntament de Manresa no és la institució pública on treballar i votar aquestes modificacions". A banda, que demostra la "total despreocupació" sobre les condicions socioeconòmiques d'aquelles persones "que no tenen al seu abast un conjunt d'empreses que factura més d'un milió d'euros anuals -en referència a ell-" per poder pagar la hipoteca o el lloguer.

Finalment, la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO reivindica que la millor manera de prestar serveis a la ciutadania, des d'una perspectiva d'interès general, "serà sempre des de la gestió pública directa", és a dir, que les administracions "tinguin personal propi per fer allò que la ciutadania necessita".