Impulsem es proposa liderar Manresa per fer front a les «amenaces»

El candidat Joan Vila lliga immigració i delinqüència, i vol posar els receptors d'ajuts socials al servei de les empreses

Impulsem es va presentar en públic aquest dijous al Kursaal
Impulsem es va presentar en públic aquest dijous al Kursaal | Impulsem
07 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:10h
Va dir que no seria "políticament correcte", però el discurs del futur candidat electoral per Impulsem Manresa a les eleccions municipals de 2023, Joan Vila, va assaltar el populisme carregant amb tòpics contra treballadors públics, pobres i immigrants des d'un discurs molt liberal en l'àmbit econòmic i ultraconservador en el social. Això sí, tot plegat ho va fer mantenint una flema gairebé britànica.

Un centenar llarg de simpatitzants de Vila i de curiosos es van aplegar al Kursaal dijous al vespre en la primera presència pública del futur candidat a alcalde de Manresa. L'empresari no va desaprofitat l'oportunitat de mostrar les seves antipaties personals i professionals, i va arribar a assegurar que "regularia" el funcionament de la Plataforma dels aliments de Manresa, obviant que la Fundació del Convent de Santa Clara és un ens privat.

Els aliments només es duran a domicilis que "siguin legals, ja que totes les ocupacions són delinqüencials", va afirmar tot deixant fora dels ajuts de primera necessitat els qui no tinguin casa o visquin en precari. El seu discurs aporofòbic, però, no es va limitar a deixar els més pobres fora de l'equació, sinó que va anar més enllà amb els que tenen habitatge "legal", condicionant la percepció de la bossa d'aliments a posar-se al servei de les empreses del territori "que tenen falta de mà d'obra".

Sobre la immigració, Vila va assegurar que Manresa l'acull "sense criteri i en massa", i lligant un tema amb l'altre, va afirmar que "cal verificar la destinació de les ajudes i la implicació de qui les rep". Per això, l'important exresponsable de Pimec, ara fora dels seus càrrecs temporalment per participar en la cursa electoral, ha ofert Impulsem Manresa per fer front a "amenaces" posant ordre "per beneficiar la convivència".

En la seva visió més liberal, Vila també va carregar fort contra funcionaris i treballadors públics de l'Ajuntament donant a entendre que molts d'ells no fan feina. Impulsem impulsarà o promourà "una auditoria a cada lloc de treball" per "optimitzar-ne la productivitat". Per això, buscarà la fórmula "per premiar la presència al lloc de feina i penalitzar-ne l'absència".

De les ombres que va llançar contra funcionaris i treballadors públics tampoc no se'n va salvar la Policia Local de Manresa, sobre la que no creu que calgui ampliar-ne la plantilla d'agents, "sinó aprofitar millor els que ja hi ha".

Impulsem Manresa es presentarà a les eleccions amb el suport del PDECat i aprofitant totes les prebendes de representació del partit de Mas i Bonvehí.