Junqueras critica la «mirada a curt termini» davant els grans reptes de país

El president d'ERC participa al míting de Manresa, amb Vilagrà, Rovira, Estruch i Aloy

Oriol Junqueras durant l'acte de campanya d'ERC a Manresa
Oriol Junqueras durant l'acte de campanya d'ERC a Manresa | Pere Fontanals
06 de maig del 2024

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha alertat dels "grans reptes" que té Catalunya i ha criticat la "mirada a curt termini" i el "criteri tàctic, molt poc ambiciós i amb poca profunditat" d'alguns. Aixo fa que, segons ha assegurat, "treballem molt més en solitari del que voldríem". Ho ha dit en l'acte central de campanya dels republicans a la Catalunya Central, a la sala Els Carlins de Manresa, acompanyat de Laura Vilagrà, Marta Rovira des de Suïssa, Ferran Estruch i Marc Aloy. I també, amb la interrupció des del públic de mitja dotzena de funcionaris de Lledoners que l'han escridassat quan ha començat la seva intervenció, igual que també va passar en els actes de Lleida i Reus.

Junqueras ha reclamat "grans consensos" com els que van existir al període republicà de la dècada dels trenta del segle XX per crear una xarxa que quan avanci, "avanci tot el país". "Malgrat el rècord d'exportacions, d'ocupació, d'ocupació femenina, d'inversió estrangera, tenim 450.000 infants vulnerables a Catalunya", ha advertit, i aquestes dos fets conviuen, segons ha afirmat, "si més no, en part", perquè "hi ha qui no pensa en el bé del poble de Catalunya", sinó en interessos de part. Per això, ha reblat que "aquells que aposten per personalismes per liderar el país, menyspreen l'esforç diari de la seva població".

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, en el seu torn, ha reivindicat les millores en dotació per a les llars d'infants, per a les escoles i per al sistema sanitari que ha aconseguit "quotes mai assolides". També ha tingut un record per a Junts, a qui ha preguntat retòricament com volen governar "bé" el país, "com diu un dels seus eslògans", si "quan eren al Govern el van abandonar".

L'acte d'ERC, inicialment previst a la plana de l'Om, s'ha traslladat a la sala Els Carlins per la previsió de pluja, malgrat que finalment no ho ha fet.