Junts proposarà al ple que Manresa sigui capital catalana de la Francophonie

També farà preguntes sobre els nous vehicles de recollida d'escombraries i la construcció de la nova escola Valldaura

Junts portarà al ple la Francophonie
Junts portarà al ple la Francophonie | Cristina Domingo
Redacció
14 de maig del 2024

Junts demanarà al ple de l'Ajuntament d'aquest dijous que Manresa esdevingui la capital catalana de la Francophonie, atès que "s'ha convertit en un moviment de reafirmació de valors essencials com la pau, la llibertat, la fraternitat i la defensa dels drets humans".

En la moció, Junts urgeix que el Parlament de Catalunya la consolidi com la seva capital, atès el ferm i llarg compromís de Manresa amb l'esdeveniment i el relleu generacional assegurat; i també que el govern de la ciutat hi destini els recursos necessaris per a la seva millora contínua així com la seva difusió.

Problemes de circulació dels vehicles de recollida de residus

A nivell de les preguntes, Junts demanarà quines accions durà a terme el govern davant del fet que, amb la nova concessió amb Foment, els nous vehicles de recollida de les escombraries no puguin passar per certs trams, tal i com constaten les proves fetes a diversos trams de la ciutat. Un fet que, a més, ha generat malestar i problemes de circulació.

Retard de la presentació del conveni de l'Escola Valldaura

Junts també demanarà explicacions sobre el retard de la presentació del conveni entre l'Ajuntament de Manresa i la Generalitat de Catalunya per a la construcció de l'escola Valldaura, el qual havia de ser presentat entre la tardor i finals de l'any passat. Això ha impedit que hi hagi hagut la possibilitat de fer concurs públic per redactar el projecte i poder començar les obres.