Junts torna a imposar-se al Bages i al Moianès en la nit electoral del PSC

Laura Vilagrà, David Saldoni, i Cristòfol Gimeno repetiran com a representants bagencs al Parlament, d'on cau Ferran Estruch

Militants i simpatitzants de Junts al Bages, a la seu que el partit té a Manresa
Militants i simpatitzants de Junts al Bages, a la seu que el partit té a Manresa | AFT
12 de maig del 2024
Actualitzat a les 23:26h

Junts ha tornat a imposar-se al Bages i al Moianès, i també a Manresa a les eleccions al Parlament d'aquest 12 de maig, igual que va fer a les passades de 2021. A Moià, la primera força també ha estat Junts, que en aquest cas ha superat ERC, que va guanyar fa tres anys. Tot plegat en una nit en què el principal protagonista ha estat el PSC, que ha tornat a guanyar en número de vots, i en aquesta ocasió també en escons. Al Bages la participació ha estat del 57,59%, 3,44 punts més que el 2021, mentre que al Moianès ha estat del 61,62%, només 0,31 punts més que fa tres anys.

Al Bages, Junts manté un percentatge de vot similar al de fa tres anys, amb el 28,72%; el PSC passa a ser la segona força de la comarca amb un creixement de més de 5 punts fins al 22,42%, i ERC cau fins a la tercera posició perdent més de 10 punts percentuals, amb el 14,78%. Al Moianès, Junts viu una important crescuda de gairebé 6 punts, ERC, com al Bages, perd més de 10 punts, i el PSC puja gairebé 5 punts.

A Manresa, Junts s'ha imposat amb el 29,79% dels vots, el PSC supera ERC, amb el 21,64% dels vots, i els republicans es queden amb el 13,15%.

Laura Vilagrà d'ERC, Cristòfol Gimeno del PSC i David Saldoni de Junts -que ha seguit la nit electoral des d'Argelers- seran els representants bagencs a la cambra catalana.